روایت نادرستی که راجع به دو دختر فلسطینی و عراقی نگاشته شد؛ او استاد در یکی از دانشگاههای کانادا نیست
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر تصاویری دو دختر خانم مدعی اند که در حال حاضر سارای فلسطینی استاد یکی از دانشگاههای کانادا است.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این تصاویر و ادعا نشان میدهد که کاربران دو تصویری از دو دختر خانمی که شهروندان دو کشور متفاوت اند را منتشر کردهاند. بر بنیاد یافتههای بهدست آمده هیچ یک از آنان در هیچ یک از دانشگاههای کانادا تدریس نمیکنند.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی از ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی به اینسو با نشر تصاویری دو دختر خانم مدعی اند که در حال حاضر سارای فلسطینی استاد یکی از دانشگاههای کانادا است.
در ادعای کاربران آمده است که خانه سارا، طفل کوچک فلسطینی در سال ۲۰۰۳ میلادی هدف حمله ارتش اسراییل قرار گرفته است. کاربران گفتهاند که پس از آن حمله، سارا کتابهای خود را گرفته و گریه کرده است. به نقل از کاربران، اکنون سارا کارشناسی ارشد زبان انگلیسی را دارد و استاد یکی از معتبرترین دانشگاههای کانادا است.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این تصاویر و ادعا نشان میدهد که کاربران دو تصویری از دو دختر خانمی که شهروندان دو کشور متفاوت اند را منتشر کردهاند. بر بنیاد یافتههای بهدست آمده هیچ یک از آنان در هیچ یک از دانشگاههای کانادا تدریس نمیکنند.
چندی پیش، این تصاویر و ادعا به زبان پشتو نیز همهگانی شده بودهاند. فاکتکریسیندو این ادعا را بررسی و آنرا نادرست اعلام کرده است.
بر بنیاد یافتههای فاکتکریسیندو، این تصویرها از دختران دو کشور متفاوت اند. یافتهها نشان میدهند که یکی از این تصویرها متعلق به سهیلا از اهالی غزه و دیگری متعلق به سوزان عراقی است.
تصویری که در آن یک دختر کوچک به همراه کتابهای دست داشتهاش مشاهده میشود از سهیلا است. این تصویر را فادی ثابت در سال ۲۰۱۴ میلادی، هنگام حمله اسراییل به فلسطین برداشته است. سهیلا در آن زمان در یک منطقه مرزی شمال غزه ساکن بوده است.
فادی ثابت این تصویر را در سال ۲۰۱۸ میلادی در صفحهی انستاگرامش منتشر کرده است. او این تصویر را نماد حق تحصیل و زندگی عنوان و تایید کرده است که این تصویر از دختری از اهالی نوار غزه است. در ادامه همچنان گفته شده که اشغال بدترین تولید بشر است. در انتهای این یادداشت فادی ثابت از خودش به عنوان صاحب امتیاز این تصویر نام برده است. در این تصویر امضای آقای ثابت نیز مشاهده میشود
Instagram-Post / Archived-Post
در ۱۷ می ۲۰۲۱ میلادی، فادی ثابت این تصویر را در صفحهی فیسبوکش همچنان همهگانی کرده است. همزمان با نشر این تصویر، آقای ثابت تایید کرده که تصویر قدیمی است.
از سوی دیگر، در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی، وبسایت دنیا الوطن نیز این تصویر را منتشر کرده است. همزمان با نشر این تصویر، یک تصویر جدید سهیلا نیز منتشر شده است. این وبسایت همچنان تایید کرده است که این تصویر در اواخر ۲۰۱۴ میلادی برداشته شده است. بر بنیاد این اطلاعات، سهیلا در آن زمان صنف اول مکتب بوده است. این وبسایت همچنان گفته است که اکنون (۲۰۱۹ میلادی)، سهیلا شاگرد صنف پنجم است.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به دومین تصویر نشان میدهد که این تصویر متعلق به سوزان حمید مجید است. بر بنیاد یافتههای بهدست آمده، خانم مجید از اهالی بصرهی عراق است.
یافتهها میرسانند که سوزان حمید مجید در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳ میلادی در یکی از برنامههای تیدکس تاک اشتراک کرده است. در شرح ویدیوی که تیدکس تاک منتشر کرده، آمده است که سوزان این را ثابت کرد که صبر و اراده میتواند هر رویا را محقق کند. در این یادداشت گفته شده است که او از بصره است و دارای مجوز مربیگری در توسعه سرمایه انسانی دارد. از او به عنوان بنیانگذار سازمانی که به توسعه انسانی و تولید ارزشهای اجتماعی فعالیت میکند، نام برده شده است.
بر بنیاد یافتههای فاکتکریسیندو، تصویرهای نشر شده از دو فرد متفاوت است. فاککریسیندو ادعای مبنی بر اینکه این دو تصویر از سارای فلسطینی که اکنون استاد یکی از دانشگاههای کانادا است را نادرست اعلام میکند. یافتههای بهدست آمده در پیوند به این تصاویر نشان میدهد که یک تصویر از سهیلا کودک فلسطینی و تصویر دیگر از سوزان حمید مجید، شهروند عراقی است.
عنوان: روایت نادرستی که راجع به دو دختر فلسطینی و عراقی نگاشته شد؛ او استاد در یکی از دانشگاههای کانادا نیست
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False