در پی وقوع حمله انتحاری در مقابل سفارت روسیه در کابل، شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی یک تصویر را به عنوان تصویر عامل این رویداد منتشر کرده‌اند. هم‌زمان با نشر تصویر مهاجم انتحاری، کاربران مدعی اند که وی هزاره بوده است.
یافته‌های فاکت‌کریسیندو در پیوند به این ادعا نشان می‌دهد که کاربران یک ادعای نادرست را همه‌گانی کرده‌اند. بر بنیاد یافته‌های به‌دست آمده، مهاجم انتحاری نه هزاره و نه از افغانستان بوده است.

ادعا: در پی وقوع حمله انتحاری در مقابل سفارت روسیه در کابل، شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی یک تصویر را به عنوان تصویر عامل این رویداد منتشر کرده‌اند. هم‌زمان با نشر تصویر مهاجم انتحاری، کاربران مدعی اند که وی هزاره بوده است. کاربران هم‌چنان گفته‌اند که داعش اسم فرد انتحار کننده را عباس حسینی اعلام کرده است.

صفحه توییتر DSS News این ادعا و تصویر را در ۹ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. در یادداشت نشر شده، آمده است که فرد حمله کننده بر سفارت روسیه یک هزاره بوده است. این یادداشت می‌رساند که مسوولیت حمله‌ی روز دوشنبه بر سفارت روسیه در کابل را داعش بر عهده گرفته است. در این یادداشت هم‌چنان آمده است که داعش اسم مهاجم انتحاری را عباس حسینی اعلام کرده است.

https://twitter.com/bakhtar__news/status/1567987470846795781

Archived-Tweet

کاربر دیگری به اسم محمود فاتح نیز این ادعا و تصویر را در ۹ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی در صفحه توییترش منتشر کرده است. این کاربر هم‌چنان مدعی است که فرد حمله کننده بر سفارت روسیه در کابل یک هزاره بوده است. در ادعای نشر شده آمده است که داعش با نشر تصویر مهاجم انتحاری مسوولیت حمله‌ی روز دوشنبه بر سفارت روسیه را بر عهده گرفته و از مهاجم به عنوان عباس حسینی نام برده است.

https://twitter.com/Mehmood_Fateh1/status/1568177044248207360

Archived-Tweet

نورالامین، یکی از دیگر از کاربران توییتر نیز این ادعا و تصویر را در ۹ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی همه‌گانی کرده است. او نیز گفته است که عباس حسینی، داعشی که در مقابل سفارت روسیه در کابل حمله انتحاری انجام داد از قوم هزاره است.

Archived-Tweet

بررسی واقعیت: یافته‌های فاکت‌کریسیندو در پیوند به این ادعا نشان می‌دهد که کاربران یک ادعای نادرست را همه‌گانی کرده‌اند. بر بنیاد یافته‌های به‌دست آمده، مهاجم انتحاری نه هزاره و نه از افغانستان بوده است. بر بنیاد یافته‌های به‌دست آمده، شماری از رسانه‌ها و کاربران رسانه‌های اجتماعی گزارش داده‌اند که داعش هویت مهاجم انتحاری را وقاص المهاجر اعلام کرده است.

وبسایت Dari-VOA با نشر گزارشی در ۱۴ سنبله ۱۴۰۱ هجری‌شمسی برابر با ۵ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی، گفته است که داعش مسوولیت حمله در نزدیکی سفارت روسیه در کابل را بر عهده گرفت. در بخشی از این گزارش آمده است که شاخه‌ی خراسان داعش فرد حمله کننده را وقاص المهاجر معرفی و ادعا کرده است که در این حمله ۲۵ نفر، به شمول اعضای طالبان، جاسوسان و نیروهای امنیتی طالبان کشته و زخمی شده‌اند.

کشته و زخمی شده‌اند.

Dari-VOA / Archived-Link

در همین حال، سایر رسانه‌های بین المللی نیز گزارش داده‌اند که داعش هویت مهاجم انتحاری را وقاص المهاجر اعلام کرده است.

وبسایت Terrorism-info در ۸ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی، با نشر گزارشی هم‌چنان گفته است که داعش مسوولیت انفجار مقابل سفارت روسیه را بر عهده گرفته و از وقاص المهاجر به عنوان عامل این انفجار نام برده است.

Terrorism-info / Archived-Link

از سوی دیگر، وبسایت Hstoday.us در ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی با نشر گزارشی گفته است که به‌دنبال حمله‌ی انتحاری مقابل سفارت روسیه در کابل، شاخه خراسان داعش اعلام کرده است که این گروه دامنه‌ی جهادش را به آسیای مرکزی گسترش می‌دهد. این وبسایت، هم‌زمان با نشر این گزارش تصویر مهاجم انتحاری را نیز منتشر کرده است. در شرح این تصویر از وقاص الوزیرستانی به عنوان عامل انفجار در مقابل سفارت روسیه نام برده شده است.

در پیوند به اسم مهاجم انتحاری، فاکت‌کریسیندو دریافته است که وقاص اسم اصلی او است. بر اساس این یافته‌ها، هردو القاب الوزیرستانی و المهاجر متعلق به وی است و اما در گذشته او را وقاص المهاجر می‌خوانده‌اند.

Hstoday.us / Archived-Link

بر بنیاد یافته‌های فاکت‌کریسیندو، داعش هویت مهاجمی که در مقابل سفارت روسیه در کابل حمله انتحاری انجام داد را وقاص المهاجر اعلام کرده است. فاکت‌کریسیندو ادعای مبنی بر این‌که فرد مهاجم هزاره‌تبار بوده است را بی‌اساس می‌داند.
جامعه هزاره همواره یکی از اهداف حملات انفجاری داعش در چند سال اخیر در افغانستان بوده است. بیشتر هزاره‌ها از نگاه مذهبی شیعه اند. داعشیان هزاره‌ها و شیعه‌ها را از دایره اسلام خارج می‌دانند. این که داعش از قوم هزاره عضوگیری کند یک امر محال به‌نظر می‌رسد.

Avatar

عنوان: داعش از یک مهاجر به عنوان عامل حمله انتحاری در مقابل سفارت روسیه نام برده است

بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Team

نتیجه: False