شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی تصویرهای کشته شده‌گان پاکستانی را منتشر کردند. آنان با نشر این تصویرها اذعان کرده‌اند که این نظامیان پاکستانی در نبرد هلمند کشته شده‌اند.

یافته‌های تحقیق ما نشان می‌دهد که تصویرهای نشر شده قدیمی و از قربانیان تربت و کویته پاکستان است.

ادعا: کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصاویری از کشته شده‌گان پاکستانی را منتشر کردند. این تصویرها از سوی کاربران در (9 می 2021) به نشر رسیده است. در این تصویرها دیده می‌شود که تابوت‌های کشته شده‌گان پاکستانی با بیرق آن کشور پوشانده شده است و شماری از مردم جهت ترحیم جنازه آنان تجمع کرده‌اند. کاربران با نشر این تصویرها ادعا کرده‌اند که این نظامیان پاکستانی در میدان نبرد هلمند کشته شده‌اند. به نقل از کاربران کشته شده‌گان شبه نظامیان پاکستانی بودند که در هلمند علیه نیروهای افغان می‌جنگیدند.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-10.05.2021-Claim.png

FacebookFacebook
Archived-Link

از سوی دیگر کاربری با انتشار این تصویرها در (10 می 2021) هم‌چنان ادعا کرده است که کشته شده‌گان نظامیان پاکستانی اند.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-10.05.2021-the dead bodies of Pakistani soldiers who killed Afghan security forces in Helmand and Arghandab.png

Facebook / Archived-Link

بررسی واقعیت: در پیوند به این ادعا و تصویرهای نشر شده تحقیق کردیم و یافته‌های ما نشان می‌دهد که این تصویرها نامرتبط و قدیمی است. تصویرهای نشر شده از سوی کاربران، تصاویر جسدهای قربانیان رویدادهای تربت و کویته پاکستان اند.

تصویر نخست را وبسایت Samaa.tv در (16 نوامبر 2017) منتشر کرده است. این وبسایت هم‌زمان با نشر تصویر عنوان کرده است که روز پنج‌شنبه نماز تشییع جنازه 15 نفری که در تربت کشته شدند اقامه شد و سپس از آن جسدهای کشته شده‌گان به لاهور اعزام شده است.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-10.05.2021-SamaTV-Turbat massacre-Funeral prayers for victims offered.png

Samaa.tv / Archived-Link

تصویر بعدی از سوی وبسایت Ft.com در (21 جولای 2017) منتشر شده است. این وبسایت همراه با نشر تصویر عنوان کرده است که ایالات متحده از کمک نظامی 350 میلیون دالری‌اش به پاکستان امتناع می‌کند. در این گزارش گفته شده است که اسلام آباد در مقابله با تروریزم اقدامات کافی انجام نداده است. با این حال در زیرنویس تصویر نشر شده نگاشته شده است که در اواخر سال گذشته میلادی ده‌ها دانش‌آموز آکادمی پولیس در نتیجه حمله شبه نظامیان در کویته کشته و زخمی شدند.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-10.05.2021-Dozens of police cadets were killed and many more injured when militants attacked an academy in Quetta late last year.png

Ft.com / Archived-Link

نتیجه‌گیری: کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصاویر جسدهای قربانیان کویته و تربت پاکستان را منتشر کرده و گفته‌اند که شبه نظامیان پاکستانی در نتیجه نبرد با نیروهای افغان در میدان‌های جنگ افغانستان کشته شده‌اند.