تصویر آتشسوزی یک ساختمان در پایتخت مصر، آتشسوزی آمریکا عنوان شد
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویری از یک ساختمان در حال سوختن را منتشر کردند. آنان با نشر این تصویر ادعا کردهاند که این ساختمان در آمریکا دچار آتشسوزی شده است. کاربران همچنان گفتهاند که طبقهای از این ساختمان به علت سکونت یک مسلمان در آتش نسوخته است.
یافتههای تحقیق ما نشان میدهد که تصویر نشر شده قدیمی بوده و این آتش سوزی در مصر رخ داده است.
ادعا: کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویری از یک آتشسوزی را منتشر کردند. این تصویر از سوی کاربران در (11 می 2021) نشر شده است. در تصویر دیده میشود که ساختمانی در حال سوختن است و شعلههای آتش در بیشترین نقاط این ساختمان نفوذ کرده است. کاربران با نشر این تصویر ادعا کردهاند که این ساختمان در آمریکار دچار آتشسوزی شده است. به نقل از کاربران طبقهای از این ساختمان که محل اقامت یک مسلمان بود، آتش نگرفت. کاربران همچنان گفتهاند که ماموران آتش نشانی آمریکا از مهار این آتشسوزی عاجز مانده و این آتش سوزی به دعای مرد مسلمان ساکن در ساختمان خاموش شده است. به روایت آنان دعای مرد مسلمان باعث آمدن باران شده است.
بررسی واقعیت: در پیوند به این ادعا و تصویر نشر شده تحقیق کردیم و یافتههای ما نشان میدهد که این تصویر قدیمی است. براساس یافتههای ما این ساختمان همچنان در آمریکا نیست. تصویر نشر شده از سوی کاربران، تصویر ساختمانی در مصر است که سالها قبل دچار آتش سوزی شد.
وبسایت Protothema.gr مجموعهای تصویرهای این آتشسوزی را در (9 می 2016) نشر کرده است. این وبسایت همزمان با نشر مجموعه تصاویر عنوان کرد که در یک آتشسوزی عظیم در قاهره بیش از 80 نفر جراحت برداشت. در گزارشی که این وبسایت به نشر رسانید، آمده است که یک هتل در منطقه المسکی آتش گرفته است. بر اساس این گزراش آتشسوزی به سرعت به ساختمانهای مجاور نفوذ کرده است و شماری از ساختمانهای نزدیک به این هتل نیز دچار آتش سوزی شدند. به نقل از گزارش، این آتشسوزی روز دوشنبه (9 می 2016) رخ داده و تا بعد از ظهر همان روز ادامه داشته است.
نتیجهگیری: کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویر آتشسوزی در یک ساختمان در قاهره را با عنوان نادرست منتشر کردند. کاربران گفتهاند که این ساختمان در آمریکا دچار آتشسوزی شد و اما یافتههای ما نشان میدهد که این ساختمان در مصر بوده است.