هیچ منبع رسمی از حمله بر یک اردوگاه هستهای در لاهور گزارش نداده است
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان از حمله بر یک اردوگاه هستهای شهر لاهور خبر دادهاند. کاربران همزمان با این خبر تصویری از یک آتشسوزی را نیز منتشر کردهاند.
یافتههای فاکتکریسیندو(Factcrescendo) نشان میدهد که تاکنون گزارشی در پیوند به حمله بر تاسیسات هستهای لاهور از سوی منابع رسمی منتشر نشده است. فاکتکریسیندو همچنان دریافته است، تصویری که همزمان با این خبر منتشر شد روایتگر حمله هوایی اسراییل بر رفح در جنوب نوار غزه است.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان از حملهای شبه نظامیان بر یک اردوگاه هستهای در شهر لاهور خبر دادهاند. به نقل از کاربران در میان جمعیت پنجابیها بمب جابجا شده و کاربران تلفات این بمبگذاری را بیشمار اعلام کردهاند. کاربران همزمان با این خبر تصویری را نیز منتشر کردهاند. در این تصویر آتشسوزی ناشی از انفجار مشاهده میشود. کاربران این خبر را از 28 جولای 2021 میلادی به اینسو همه گانی کردهاند.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو(Factcrescendo) نشان میدهد که تاکنون گزارشی در پیوند به حمله بر تاسیسات هستهای در لاهور، پاکستان از سوی منابع رسمی و رسانهها منتشر نشده است. در همین حال یافتههای فاکتکریسیندو با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر راجع به تصویری که همزمان با این خبر منتشر شده است نیز نشان میدهد که این تصویر روایتگر حمله هوایی اسراییل بر رفح در جنوب نوار غزه است.
در 24 فبروری 2020 میلادی وبسایت Economictimes تصویری که حاکی از یک آتش سوزی است را منتشر کرد. این وبسایت دراین زیرنویس این تصویر از حمله هوایی اسراییل بر رفح در جنوب نوار غزه نگاشته است.
نتیجهگیری: کاربران رسانههای اجتماعی با نشر تصویر نامرتبط خبر نادرستی را در پیوند به حمله بر تاسیسات هستهای لاهور، پاکستان منتشر کردهاند.
عنوان: هیچ منبع رسمی از حمله بر یک اردوگاه هستهای در لاهور گزارش نداده است
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Misleading