در پی حمله هوایی پاکستان بر ولایتهای شرقی افغانستان کاربران از دست داشتن یک خلبان متوفی پاکستانی در این حمله خبر دادهاند
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر تصویر یک خلبان زن پاکستانی مدعی اند که او در حمله هوایی اخیر بر ولایتهای شرقی افغانستان شرکت کرده بود.
یافتههای فاکتکریسیندودر پیوند به تصویر و ادعای نشر شده حاکی از آن است که کاربران با نشر یک ادعای بیاساس، تصویر یک خلبان متوفی پاکستانی را نیز همهگانی کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو از مرگ این خلبان زن پاکستانی بیش از هفت سال سپری میشود.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر تصویر یک خلبان زن پاکستانی مدعی اند که او در حمله هوایی اخیر بر ولایتهای شرقی افغانستان شرکت کرده بود. کاربران گفتهاند که این خلبان برخی از مکانهای ولایتهای خوست، کنر و پکتیا را بمباردمان کرده است. این ادعا و تصویر از ۱۷ اپریل ۲۰۲۲ میلادی به اینسو در صفحات رسانههای اجتماعی بازتاب یافته است.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندودر پیوند به تصویر و ادعای نشر شده حاکی از آن است که کاربران با نشر یک ادعای بیاساس، تصویر یک خلبان متوفی پاکستانی را نیز همهگانی کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو از مرگ این خلبان زن پاکستانی بیش از هفت سال سپری میشود.
برخی از گزارشهای که در سال ۲۰۱۵ میلادی منتشر شدهاند نشان میدهند که مریم مختار، خلبان زن پاکستانی در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی در جریان یک ماموریت آموزشی از اثر واژگون شدن هواپیما درگذشته است.
در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی، انبیسینیوز از کشته شدن نخستین خلبان زن پاکستانی خبر داده است. در این خبر به نقل از مقامهای پاکستانی گفته شده است که مریم مختار پس از سقوط جت جنگندهاش در جریان یک ماموریت آموزشی در روز سهشنبه، ۲۴ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی جان باخته است. در این خبر همچنان آمده است که مریم مختار در آن روز مسوول هدایت هواپیمای F7-PG ساخت چین بوده است و پس از آن کشته شد که این هواپیما در حین پرواز دچار وضعیت اضطراری جدی شده بود. بر اساس خبر نشر شده، این هواپیما در نزدیکی شهر کندیان در ایالت پنجاب پاکستان سقوط کرده است. انبیسینیوز گفته است که مریم مختار در زمان انجام آخرین ماموریتش ۲۳ سال سن داشت.
از سوی دیگر بیبیسیفارسی نیز در ۲۵ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی از مراسم خاکسپاری مریم مختار خبر داده است. در این خبر آمده است که جسد مریم مختار، خلبان زن پاکستانی در شهر کراچی و در مقر نیروهای هوایی پاکستان به خاک سپرده شده است. این خبر نیز تایید میکند که او در روز سهشنبه، ۲۴ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی بر اثر سقوط هواپیمای که خودش آن را رهبری میکرده جان باخته است.
این ادعا پس از آن از سوی کاربران منتشر شده است که برخی از مناطق در ولایتهای شرقی افغانستان هدف حملههای هوایی و توپخانهی پاکستان قرار گرفت. بر اساس گزارشهای نشر شده، این حملهها بامداد روز شنبه، ۱۶ اپریل ۲۰۲۲ میلادی انجام شده است. گزارشها همچنان میرساند که این حملهها بیش از چهل نفر کشته و ده ها زخمی برجا گذاشته است.
نتیجهگیری: پس از آنکه برخی از مناطق ولایتهای افغانستان هدف حملههای هوایی پاکستان قرار گرفت، کاربران رسانههای اجتماعی با نشر تصویر یک خلبان متوفی پاکستانی مدعی شدهاند که او در این حمله شرکت کرده بود.
عنوان: در پی حمله هوایی پاکستان بر ولایتهای شرقی افغانستان کاربران از دست داشتن یک خلبان متوفی پاکستانی در این حمله خبر دادهاند
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False