کارخانه کوکاکولای پاکستانی؛ کارگران افغان در تولید این نوشابه نقشی ندارند
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی ویدیوی از جریان تولید کوکاکولا به صورت غیرمعیاری و غیرصحی را منتشر کرده و از کارگران افغان به عنوان قوه کاری این کارخانه نگاشتهاند. در این ویدیو، افرادی مشاهده میشوند که بهصورت غیرمعیاری و غیرصحی بوتلها این نوشیدنی را با دست پر میکنند. کاربران در شرح این ویدیو مدعی اند […]
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی ویدیوی از جریان تولید کوکاکولا به صورت غیرمعیاری و غیرصحی را منتشر کرده و از کارگران افغان به عنوان قوه کاری این کارخانه نگاشتهاند. در این ویدیو، افرادی مشاهده میشوند که بهصورت غیرمعیاری و غیرصحی بوتلها این نوشیدنی را با دست پر میکنند.
کاربران در شرح این ویدیو مدعی اند که کارگران افغان در کارگاه زیرزمینی شهرضا انواع پیپسی و کوکاکولا تولید میکنند. آنان همچنان گفتهاند که این نوشابههای نباید خریداری و استفاده شوند.
یافتههای بهدست آمده در پیوند به این ویدیو نشان میدهد که این کارخانه تولید کوکاکولا در ایران نبوده و نیز هیچ یک از کارگران آن افغان نیستند، بلکه این کارخانه در پاکستان بوده است.
برخی از کاربران سایر پلتفرمهای آنلاین نیز این ویدیو و ادعا را منتشر کردهاند. فردی به اسم سیدهادی کساییزاده، که خودش را همچون یک خبرنگار معرفی کرده در صفحه ایکسش با نشر این ویدیو گفته است که افغانها نوشابه کوکاکولای تقلبی را به خورد مردم ایران میدهند.
در ادعای این کاربر آمده است: "افغان های متقلب، دزد، شارلاتان و اشغالگر در کارگاه های زیرزمینی دور از چشم پلیس نوشابه کوکاکولا تقلبی به خرد مردم می دهند."
راستیآزمایی: یافتههای بهدست آمده در پیوند به این ویدیو نشان میدهد که این کارخانه تولید کوکاکولا در ایران نبوده و نیز هیچ یک از کارگران آن افغان نیستند، بلکه این کارخانه در پاکستان بوده است.
این ویدیو پیش از این نیز در شماری از کشورهای دیگر وایرال شده است.
بر اساس یافتهها، این ویدیو از کارخانهای در منطقه گجرانوالای پاکستان برداشته شده است. برخی از کاربران پاکستانی ایکس این ویدیو را در مارچ ۲۰۲۴ میلادی منتشر و از آن به عنوان تولید کوکاکولا در داخل پاکستان یاد کردهاند.
گزارشهای از این قبیل موارد در پاکستان سابقهدار است و میتوان به گزارشی از (AFP) که در سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر شده است اشاره کرد.
صفحه فیسبوک (City District Government Gujranwala) در سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی، همچنان از انسداد یک کارخانه تولید کوکاکولا در گجرانوالای پاکستان خبر داده است. در تصویرهای که این صفحه منتشر کرده است، مشاهده میشوند که در این کارخانه کوکاکولا به صورت غیرمعیاری و غیرصحی تولید شده است.
نتیجه: اگرچه سند موثقی در مورد این ویدیو وجود ندارد، اما با توجه به پستهای کاربران پاکستانی و گزارشهای برخی از رسانهها میتوان گفت که این ویدیو مربوط به یکی از کارخانههای تولید کوکاکولا در پاکستان است.
سرلیک: کارخانه کوکاکولای پاکستانی؛ کارگران افغان در تولید این نوشابه نقشی ندارند
د واقعیت ارزوونکی: Fact Crescendo Teamپایله: False