شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی از اول جنوری ۲۰۲۳ میلادی به این‌سو با نشر یک نوار تصویری از بارش برف در مکه مکرمه خبر داده‌اند. در این نوار تصویری لحظه‌ی باریدن برف در صحن مسجدالحرام مشاهده می‌شود. کاربران با نشر این ویدیو گفته‌اند که این نخستین بارش برف در مکه مکرمه است. آنان تاریخ این برف‌باری را ۱۱ جدی ۱۴۰۱هجری‌شمسی، ۸ جمادی‌الثانی ۱۴۴۴هجری‌قمری برابر با نخستین روز سال ۲۰۲۳ میلادی عنوان کرده‌اند.

Facebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-Post
Archived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-Post
Facebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-Post
Archived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-Post
Archived-Video

برخی از کاربران توییتر نیز این نوار تصویری را منتشر کرده‌اند. آنان هم‌چنان مدعی اند که این ویدیو از نخستین برف‌باری مکه مکرمه است.

https://twitter.com/Rana24626609/status/1610088613663875073

شماری از کاربران یوتیوب نیز نوار تصویری بارش برف در مکه مکرمه را منتشر کرده‌اند. آنان هم‌چنان با نشر این ویدیو از بارش برف در مکه مکرمه نگاشته و گفته‌اند که این رویداد زیارت کننده‌گان را غافل‌گیر کرده است.

یافته‌های ما در پیوند به این ادعا و نوار تصویری نشان می‌دهد که کاربران رسانه‌های اجتماعی ویدیوی که با یک افکت(جلوه) اضافی ثبت شده است را منتشر کرده‌اند. بر بنیاد یافته‌های به‌دست آمده، بارش برف در مسجدالحرام از سوی مرکز ملی هواشناسی عربستان سعودی تکذیب شده است.

بررسی واقعیت: یافته‌های ما در پیوند به این ادعا و نوار تصویری نشان می‌دهد که کاربران رسانه‌های اجتماعی ویدیوی که با یک افکت(جلوه) اضافی ثبت شده است را منتشر کرده‌اند. بر بنیاد یافته‌های به‌دست آمده، بارش برف در مسجدالحرام از سوی مرکز ملی هواشناسی عربستان سعودی تکذیب شده است.

حسين القحطاني، سخن‌گوی مرکز ملی هواشناسی عربستان سعودی با نشر یادداشتی در صفحه توییترش در اول جنوری ۲۰۲۳ میلادی ادعای مبنی بر بارش برف در مکه مکرمه را تکذیب کرده است. او گفته است که بارش برف در مسجدالحرام واقعیت ندارد و ویدیوی نشر شده با استفاده از یک افکت تصویر برداری شده است.

از سوی دیگر، در ۱ جنوری ۲۰۲۳ میلادی، روزنامه سعودی نیز به نقل از مرکز ملی هواشناسی عربستان سعودی گفته است که کلیپ نشر شده از بارش برف در مسجدالحرام جعلی است.

صفحه رسمی فیس‌بوک حرمین شریفین نیز به نقل از مرکز ملی هواشناسی عربستان سعودی ویدیوی بارش برف در مسجدالحرام را جعلی خوانده است. یادداشت مبنی بر تکذیب بارش برف در مکه مکرمه از سوی این صفحه در اول جنوری ۲۰۲۳ میلادی منتشر شده است.

Facebook-Post / Archived-Post

این در حالی‌ست که از چندین روز به این‌سو مکه شاهد باران‌های شدید است. صفحه رسمی فیس‌بوک حرمین شریفین تصاویری از باران‌های شدید مسجدالحرام را در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است.

Facebook-Post / Archived-Post

از سوی دیگر، در ۲ جنوری ۲۰۲۳ میلادی، هم‌چنان صفحه رسمی فیس‌بوک حرمین شریفین ویدیوی از ادامه باران‌های شدید در صحن مسجدالحرام را منتشر کرده است. در شرح ویدیوی نشر شده از وقوع باران شدید در مسجدالحرام، مکه مکرمه نگاشته شده است.

خلاصه: ویدیوی که در آن بارش برف در صحن مسجدالحرام مشاهده می‌شود، جعلی است. بر بنیاد یافته‌های به‌دست آمده، این ویدیو با استفاده از یک افکت اضافی تصویر برداری شده است.

Avatar

عنوان: مرکز ملی هواشناسی عربستان سعودی بارش برف در مسجدالحرام را تکذیب کرد

بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Team

نتیجه: False