
یک عکس اشتباه از کودکی به نام سهراب که در یک حمله انفجاری در برهکی کابل کشته شد، در شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک و تویتر دست به دست شد. سهراب کودک ۸ ساله که از ولایت پروان به کابل آمده بود و در اینجا اسپند دود میکرد. این کودک یگانه نانآور خانوادهاش بود. سهراب چندی قبل در یک حمله انفجاری در کابل جانش را از دست داد، اما تصویر شخص دیگری به نام او در شبکههای اجتماعی دست به دست شدهاست.
خالد نیکزاد، خبرنگار طلوعنیوز در تویتر خود عکس این کودک را به نشر رسانیدهاست وی اذعان داشت که عکس قبلی اشتباه بودهاست. آقای خالد در تویتر خود گفتهاست: “سهراب هشت ساله برای پیدا کردن نان از چاریکار به کابل آمده بود و اسپندی میکرد”، “مادر اش پردرد است“.
بررسی واقعیت
فاکت کریسیندو- افغانستان به بررسی این عکس که در شبکههای اجتماعی نشر شدهاست از طریق جستجوی معکوس گوگل (Google image revers) پرداخت.
بعد از جستجو به این نتیجه رسیدیم که این عکس مربوط کودک ایرانی میشود و برای بار نخست از سوی یک وبسایت ایرانی منتشر شدهاست.
این عکس زیر عنوان «رفتار درست» از سوی این وبسایت به نشر رسیدهاست.
در همین حال تلویزیون طلوع در یک گزارش خود از نزدیکان سهراب بازدید کردهاست. در این گزارش ازعکس اصلی سهراب، کودک اسپندی نیز تصویری به نمایش رفتهاست.
در گزارش گفته شدهاست که سهراب با برادر دیگرش اسپند دود میکرد و همان روز به ارزش ۱۰ افغانی اسپند از یک دکاندار قرض گرفته بود. در این گزارش، پدر سهراب نیز از ناتوانیاش سخن گفت و بیان داشتهاست که او معیوب است و توانایی کار را ندارد.
شبکههای اجتماعی
صدای آزادی در صفحه فیسبوک خود همچنان تصویر جعلی از سهراب را نشر کرد و به خبر کشتهشدن این کودک افغان پرداختهاست.
یکی از کاربران فیسبوک نیز با انتشار عکس اشتباه از سهراب بیان داشتهاست: “سهراب پسر اسپندی که دیروز در انفجار برهکی شهید شد“.
نتیجهگیری
تصویری که در شبکههای اجتماعی از سوی کاربران دست به دست شدهاست مربوط به سهراب نیست. سهراب هشت ساله در یک حمله انفجاری در برهکی کابل کشته شد و کاربران رسانههای اجتماعی تصویر اشتباهی را از وی منتشر کردند که این از یک کودک ایرانی الاصل است.
این عکس برای نخستین بار از سوی یک وبسایت ایرانی نشر شدهاست.