
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر یادداشتی گفتهاند که ویلیمار، زن فضانورد هندی پس از برگشت از فضا به دین اسلام رو آورده است. کاربران به نقل از او گفتهاند که خانم ویلیمار از فضا، زمین را تاریک دیده است و اما به استثنای مکه مکرمه و مدینه منوره که مانند ماه تابان بودهاند.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این ادعا نشان میدهد که کاربران یک ادعای نادرست را همهگانی کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو اسم این فضانورد ویلیمار نبوده بلکه سونیتا ویلیامز است و او ادعای مبنی بر اینکه مسلمان شده را رد کرده است.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر یادداشتی گفتهاند که ویلیمار، زن فضانورد هندی پس از برگشت از فضا به دین اسلام رو آورده است. کاربران به نقل از او گفتهاند که خانم ویلیمار از فضا، زمین را تاریک دیده است و اما به استثنای مکه مکرمه و مدینه منوره که مانند ماه تابان بودهاند. به نقل از کاربران او در فضا صدای آذان را نیز شده است. کاربران رسانههای اجتماعی این یادداشت را از ۱۹ اپریل ۲۰۲۲ میلادی به اینسو همهگانی کردهاند.

Facebook-Post | Facebook-Post | Facebook-Post | Facebook-Post | Facebook-Post |
Archived-Post | Archived-Post | Archived-Post | Archived-Post | Archived-Post |
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این ادعا نشان میدهد که کاربران یک ادعای نادرست را همهگانی کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو اسم این فضانورد ویلیمار نبوده بلکه سونیتا ویلیامز است و او ادعای مبنی بر اینکه مسلمان شده را رد کرده است.
در ۱۵ فبروری ۲۰۱۵ میلادی، وبسایت سونیتا ویلیامز یادداشتی را نشر کرده و موضوع مسلمان شدن خانم ویلیامز را رد کرده است. در این یادداشت آمده است که ادعای منتشر شده مبنی بر این که سونیتا ویلیامز پس از بازگشت از فضا به زمین مسلمان شده، نادرست است.
در این یادداشت آمده است که دیپاک پاندیا، پدر سونیتا ویلیامز یک مرد هندو و معتقد به آیین هندوییسم و بانی پاندیا، مادر وی یک مسیحی است. خانم ویلیامز به هردو آیین علاقهمند است و اما بیشتر به گانش گرایش دارد. در ادامهی این یادداشت برخی اطلاعاتی نگاشته است که به نادرستی ادعای کاربران رسانههای اجتماعی مهر تایید میزند.
سفر او به ماه: در نخستین مورد گفته شده است که خانم ویلیامز به سیاره ماه نرفته بلکه سفر او به ایستگاه بین المللی فضایی بوده است. در دومین مورد آمده است که او نخستین زن هندی نیست که به سفر فضایی رفته بلکه کالپانا چاولا اولین زن هندی است که قبل از او به فضا سفر کرده بود.
در آخرین مورد گفته شده است زمانی که سونیتا ویلیامز به سمت ایستگاه بین المللی فضایی حرکت میکرد، یک نسخهی از باگاواد گیتا و همچنان یک مجسمه کوچک گانشا را با خود برده بود و پس از بازگشت از این سفر فضایی در ۲۲ جون ۲۰۰۷ میلادی، هیچ نشانهی از تغییر آیین در وی ظاهر نشده بود. سونیتا ویلیامز همچنان در گفتگوی با یک رسانه هندی تاکید کرده بود که گانشا از او مراقبت میکند.
از سوی دیگر، در ادعای کاربران از مکه مکرمه و مدینه منوره همچون ماه تابان یاد شده که در تاریکی محیط میدرخشیده اند. در این یادداشت برای وضاحت در مورد تصویرهای این دو مکان آمده است که این تصویرها از اوایل ماه می ۲۰۰۶ میلادی در اینترنت همهگانی شدهاند در حالیکه سونیتا ویلیامز در ۹ دسامبر ۲۰۰۶ میلادی به این سفر فضایی رفته است و فاصله زمانی دو رویداد، سفر خانم ویلیامز به فضا و انتشار تصویرهای مکه مکرمه و مدینه منوره بیش از شش ماه گفته شده است. این یادداشت از سایت spaceimaging.com به عنوان منبع اصلی این تصویرها یاد کرده و گفته است که هرچند مسجدالحرام و مسجدالنبی در این تصویرها برجستهتر بهنظر میرسند اما هیچ چیز فرا طبیعی در مورد ساختار مرمر سفید بازتابندهی آنها وجود ندارد. در ادامه نیز آمده است که این دو مکان محاط به تاریکی نیستند.

SunitaWilliams / Archived-Link
وبسایت Cntraveller در ۲۷ اکتبر ۲۰۱۰ میلادی، نسخهی نوشتاری مصاحبه سونیتا ویلیامز را منتشر کرده است. در بخشی از این گفتگوها از خانم ویلیامز سوال شده است که آیا موضوع گرایش او به اسلام پس از آنکه وی نور مکه و مدینه را از فضا مشاهده کرده واقعیت دارد یا خیر. او در پاسخ به این سوال گفته که نمیداند این ماجرا از کجا آغاز شده است. سونیتا ویلیامز تایید کرده است که پدر او هندو و مادر وی یک مسیحی است و از اینرو مفهوم کریشنا، رام و عیسی برای او مهم است. او نیز گفته است: “من فکر میکنم خدایی وجود دارد و او کسی است که به دنبال ما است، سعی میکند ما را راهنمایی کند که زندگی بسیار شاد و پربار داشته باشیم“.

نتیجهگیری: فضانورد زن، سونیتا ویلیامز موضوع گرایش خود به دین اسلام را رد کرده و گفته است که او به آیینهای والدینش علاقه دارد.

عنوان: کاربران: یک فضانورد زن هندیتبار پس از برگشت از فضا مسلمان شده است
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False