
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی خبری را در پیوند به وفات رییس جمهور پیشین افغانستان منتشر کردهاند. کاربران مدعی اند که حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان درگذشته است. این ادعا در ۳۰ جنوری ۲۰۲۳ میلادی، ساعت ۸ و ۵۸ دقیقه شب منتشر شده است.

یافتههای ما در پیوند به این خبر نشان میدهد که حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان تاکنون زنده و خبر درگذشت او بیاساس است. خبر مبنی بر درگذشت حامد کرزی در حالی منتشر شده که او به تازهگی مادرش را از دست داده است.
بررسی واقعیت: یافتههای ما در پیوند به این خبر نشان میدهد که حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان تاکنون زنده و خبر درگذشت او بیاساس است.
حامد کرزی در آخرین مورد، با نشر یک اعلامیهی مطبوعاتی در حسابهای کاربری خود انفجار در میان نمازگزارن در پیشاور را تقبیح و با خانوادههای آنان همدردی کرده است.
این پیام آقای کرزی ساعت ۱۰ و ۱۹ دقیقه شب بهتاریخ ۳۰ جنوری ۲۰۲۳ میلادی در صفحه رسمی توییترش منتشر شده است. این پیام، یک ساعت و ۲۱ دقیقه پس از ادعای کاربران منتشر شده است.
این پیام حامد کرزی در صفحه رسمی فیسبوک او نیز منتشر شده است. او این پیام را ساعت ۱۰ و ۱۷ دقیقه شب بهتاریخ ۳۰ جنوری ۲۰۲۳ میلادی منتشر کرده است. این پیام آقای کرزی پس ادعای کاربران با تفاوت زمانی یک ساعت و ۱۹ دقیقه منتشر شده است.

خبر مبنی بر درگذشت حامد کرزی در حالی منتشر شده که او به تازهگی مادرش را از دست داده است. این خبر را شماری از مقامهای پیشین حکومت افغانستان منتشر و با حامد کرزی همدردی کردهاند.
عبدالله عبدالله، رییس پیشین شورای عالی مصالحه با نشر پیامی در صفحه رسمی فیسبوکش از وفات مادر حامد کرزی خبر داده است. این یادداشت در ۳۰ جنوری ۲۰۲۳ میلادی، ساعت ۱۰ و ۲۵ شب منتشر شده است. در این یادداشت آمده است: “برادر ارجمند جناب حامد کرزی! درگذشت مادر گرامیتان را به شما، برادران محترم تان و خانواده محترم صمیمانه تسلیت و تعزیت گفته، برای شما صبر و استقامت و برای درگذشته رحمت بیکران الهی را آرزو دارم“.

خلاصه: بر بنیاد یافتههای بهدست آمده، خبر وفات حامد کرزی صحت ندارد. ادعای مبنی بر درگذشت آقای کرزی در حالی منتشر شده که او به تازهگی مادرش را از دست داده است.