همزمان با نشر یک ادعای نادرست کاربران تصویرهای از دو پیرزن را همهگانی کردهاند
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی افغان با نشر چند تصویر ادعا کردهاند که یک خانم پاکستانی 300 سال عمر کرده است. در این تصویرها دو خانم مسن مشاهده میشوند که گویا سالهای زیادی را گذرانده اند.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به ادعا و تصویرهای نشر شده نشان میدهد که کاربران همزمان با نشر ادعای نادرست دو تصویر متفاوت از دو زن کهن سال را منتشر کردهاند.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی افغان با نشر چند تصویر ادعا کردهاند که یک خانم پاکستانی 300 سال عمر کرده است. در این تصویرها دو خانم مسن مشاهده میشوند که گویا سالهای زیادی را گذرانده اند. در ادعای نشر شده از سوی کاربران گفته شده است که چهره عجیب این خانم باعث شده تا وی مورد توجه کاربران رسانههای اجتماعی قرار گیرد. به نقل از کاربران این خانم کهن سال اهل شهر لاهور پاکستان است. کاربران این یادداشت را از 22 سپتامبر 2021 میلادی به اینسو همهگانی کردهاند.
از سوی دیگر شماری از رسانهها همچنین این تصویرها را زیر عنوان پیرزن 300 ساله پاکستانی منتشر کردهاند.
در 22 سپتامبر 2021 میلادی وبسایت اسپوتنیک با نشر این تصویرها گفته است که یک پیرزن پاکستانی 300 سال عمر کرده است. این وبسایت گفته است که ویدیوی این خانم پاکستانی با چهره عجیب و ترسناک در صفحات رسانههای اجتماعی مورد توجه کاربران قرار گرفته و سوالهای زیادی راجع به این خانم نیز مطرح شده است. اسپوتنیک تایید کرده که این خانم مسن اهل شهر لاهور پاکستان است.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به ادعا و تصویرهای نشر شده نشان میدهد که کاربران و وبسایتهای خبری همزمان با نشر ادعای نادرست دو تصویر متفاوت از دو زن کهن سال را منتشر کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو اسم جینلوییز کالمنت به عنوان مسنترین خانم در کتاب گینس ثبت شده است. خانم کالمنت در 21 فبروری 1875 میلادی در آرلس فرانسه متولد شده و وی 122 سال و 164 روز عمر کرده است. فاکتکریسیندو با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر در پیوند به دو تصویری که از سوی کاربران و رسانهها منتشر شد همچنان تحقیق کرده و یافتههای آن در زیر به اشتراک گذاشته شده است.
نخستین تصویر: این تصویر از خانم کنتاناکا (Kane Tanaka) است. بر اساس یادداشت کتاب گینس خانم کنتاناکا اهل کشور جاپان با داشتن 116 سال و 66 روز سن عنوان مسنترین فرد جهان را به خود اختصاص داده است. در یادداشت کتاب گینس از خانم کنتاناکا در تاریخ 9 مارچ 2019 میلادی به عنوان مسنترین فرد زنده جهان یاد شده است.
در پیوند به دومین تصویری که در آن یک خانم مسن مشاهده میشود تاکنون اطلاع دقیق و صحیح منتشر نشدهاست. هویت و سن واقعی این خانم هنوز مساله حل نشده باقی مانده است.
نتیجهگیری: کاربران تصویرهای دو زن کهن سال را زیر عنوان پیرترین زن پاکستانی منتشر کردهاند.
عنوان: همزمان با نشر یک ادعای نادرست کاربران تصویرهای از دو پیرزن را همهگانی کردهاند
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Missing Context