
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویری از یک آرامگاه را همهگانی کردهاند. آنان تصویر نشر شده را متعلق به آرامگاه حضرت آدم (ع) عنوان کردهاند.
یافتههای فاکتکریسیندو(Factcrescendo) نشان میدهد که کاربران تصویری از آرامگاه حضرت عمران را منتشر و آنرا آرامگاه حضرت آدم (ع) توصیف کردهاند.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان با نشر تصویری از یک آرامگاه ادعا کردهاند که تصویر نشر شده از قبر حضرت آدم (ع) است. کاربران این تصویر را از 17 جولای 2021 میلادی به اینسو همهگانی کردهاند. کاربران در یادداشتهای شان تایید کردهاند که آنان تصویری از آرامگاه حضرت آدم (ع) را منتشر کردهاند.
از سوی دیگر شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در سالهای قبل نیز این تصویر را منتشر کردهاند. آنان همچنان با نشر این تصویر ادعای مشابهی را در پیوند به آن نگاشته اند. به عنوان نمونه در اینجا دو یادداشتی بارگذاری شده است که در سالهای 2018 و 2019 میلادی منتشر شده اند.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو(Factcrescendo) با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر نشان میدهد که کاربران رسانههای اجتماعی تصویری از آرامگاه حضرت عمران را به عنوان مقبره حضرت آدم (ع) منتشر کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو آرامگاه حضرت عمران در منطقه صلاله در جنوب آستان ظفار در کشور عمان واقع شده است.
در 28 جون 2015، وبسایت Omvo مجموعهای از تصویرهای آرامگاه حضرت عمران را منتشر کرده است. بر اساس یادداشتی که از سوی این وبسایت همزمان با این مجموعهای تصاویر منتشر شد، آرامگاه حضرت عمران در منطقهای صلاله و در آستان ظفار واقع شده است. در این یادداشت گفته شده است که آرامگاه آنحضرت با طول 30 متر و عرض 80 سانتیمتر از جمله طویلترین مقبرههای دنیا به شمار میرود.
در همین حال در گزارشی که در پیوند به آرامگاه حضرت عمران از سوی چینل یوتیوب تلویزیون عمان در 12 آگست 2018 منتشر شد همچنان گفته شده است که آرامگاه وی در حدود 30 متر طول و 80 سانتیمتر عرض دارد.
بیشتر را در گزارش تلویزیون OmanTv General بیننده باشید.
نتیجهگیری: کاربران تصویری از آرامگاه حضرت عمران را به عنوان تصویر آرامگاه حضرت آدم (ع) منتشر کردهاند.

عنوان: تصویری از آرامگاه حضرت عمران به عنوان تصویر مقبرهای نخستین پیغمبر اسلام منتشر شد
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False