تصویری از دختران دانش‌آموز لیسه زرغونه به عنوان تصویر روز ولایت پکتیا همه‌گانی شد

False National

پس از روی کار آمدن طالبان، اکنون بیش از یک سال می‌شود که دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان از مکتب محروم اند. اما طالبان چالش اصلی مسدود ماندن مکتب‌های دخترانه در افغانستان را مشکلات اقتصادی عنوان کرده‌اند. با این حال، بر بنیاد گزارش‌های برخی از رسانه‌ها، شماری از مکتب‌های دخترانه در ولایت پکتیا بر روی دانش‌آموزان بالاتر از صنف ششم بازگشایی شده است. در گزارش‌های نشر شده آمده است که این مکتب‌ها در شهر گردیز و نیز در ولسوالی سمکنی آن ولایت بازگشایی شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این مکتب‌ها بنا بر تاکید مردم باز شده‌اند. 

در پی بازگشایی مکتب‌های دخترانه در ولایت پکتیا، شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی از ۶ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی به این‌سو نیز با نشر این خبر تصویری از دختران دانش‌آموز را همه‌گانی کرده‌اند. در این تصویر دانش‌آموزان یک صنف درسی که هم‌دیگر را در آغوش گرفته، مشاهده می‌شوند. کاربران این تصویر را تصویر روز ولایت پکتیا عنوان کرده‌اند. یافته‌ها در پیوند به این تصویر نشان می‌دهد که کاربران تصویری از دانش‌آموزان یک لیسه نسوان ولایت کابل را به عنوان تصویر روز ولایت پکتیا منتشر کرده‌اند.

یادداشت‌های کاربران فیس‌بوک که این تصویر را “ قشنگترین تصویر روز پکتیا” عنوان کرده‌اند. 

Facebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-Post
Archived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-Post
Facebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-Post
Archived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-PostArchived-Post

شماری از کاربران توییتر هم‌چنان از ۶ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی به این‌سو این تصویر را همه‌گانی کرده‌اند. آنان نیز این تصویر را به عنوان قشنگ‌ترین تصویر روز ولایت پکتیا منتشر کرده‌اند. 

Tweet-LinkTweet-LinkTweet-LinkTweet-LinkTweet-LinkTweet-Link
Archived-LinkArchived-LinkArchived-LinkArchived-LinkArchived-LinkArchived-Link

نشر این تصویر به عنوان تصویر دختران دانش‌آموز ولایت پکتیا برای برخی از کاربران فیس‌بوک نیز پرسش برانگیز بوده است. فرخنده زهرا نادری، عضو پیشین پارلمان افغانستان با نشر این تصویر در صفحه‌ی فیس‌بوکش در ۷ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی از مخاطبانش خواسته است که در مورد آن وضاحت بدهند. در این یادداشت خانم نادری پرسیده است که آیا این تصویر زیبا از دختران یونیفورم پوش امروز پکتیای ماست؟

Facebook-Post / Archived-Post

بررسی واقعیت: یافته‌های فاکت‌کریسیندو با استفاده از موتورهای جست‌وجوی تصاویر در پیوند به این تصویر حاکی از آن است که کاربران تصویری از دانش‌آموزان لیسه زرغونه را به عنوان تصویر دانش‌آموزان ولایت پکتیا منتشر کرده‌اند. بر بنیاد یافته‌های به‌دست آمده این تصویر جریان بازدید دوباره دانش‌آموزانی را نشان می‌دهد که پس از دوماه وقفه به علت شیوع ویروس کرونا، دوباره به مکتب بازگشته اند.

وبسایت Gettyimages تایید کرده است که این تصویر متعلق به دختران دانش‌آموز لیسه زرغونه کابل است. این وبسایت نگاشته است که این تصویر در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ میلادی برداشته شده است. به نقل از این وبسایت، این مکتب به دلیل شیوع ویروس کرونا پس از وقفه‌ی نزدیک به دو ماه، دوباره بازگشایی شده است. این وبسایت از پائولا برونشتاین به عنوان عکاس این تصویر نام برده است. 

Gettyimages-Link / Archived-Link

از سوی دیگر، وبسایت Africa-CGTN نیز این تصویر را در ۲۲ مارچ ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. این وبسایت نیز تایید کرده که این تصویر متعلق به دختران دانش‌آموز لیسه زرغونه است و در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ میلادی برداشته شده است. 

CGTN-Africa / Archived-Link

در پی بازگشایی شماری از مکتب‌های دخترانه در ولایت پکتیا، تصویری از دختران دانش‌آموز یک لیسه دخترانه کابل همه‌گانی شد. بر بنیاد یافته‌های فاکت‌کریسیندو این تصویر متعلق به دختران دانش‌آموز لیسه زرغونه بوده و در ۲۵ جولای ۲۰۲۲ میلادی برداشته شده است.

Avatar

عنوان: تصویری از دختران دانش‌آموز لیسه زرغونه به عنوان تصویر روز ولایت پکتیا همه‌گانی شد

بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Team 

نتیجه: False

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *