
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویری را منتشر کردهاند که در آن یک کودک و یک مرد با چهره غمبار مشاهده میشوند. کاربران با نشر این تصویر مدعی اند که آن مرد یک داکتر است و سپس از آنکه برای مردم شهر کابل غذا کمک کرد کودکی از وی برای عدم گرسنهگی دارو خواسته است.
یافتههای فاکتکریسیندو با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر در پیوند به تصویر نشر شده نشان میدهد که کاربران تصویری از پدر و پسر پناهجوی پاکستانی را منتشر کردهاند.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویری را منتشر کردهاند که در آن یک کودک و یک مرد با چهره غمبار مشاهده میشوند. کاربران با نشر این تصویر مدعی اند که آن مرد یک داکتر است و سپس از آنکه برای مردم شهر کابل غذا کمک کرد کودکی از وی برای عدم گرسنهگی دارو خواسته است. این ادعا و تصویر از 14 دسامبر 2021 میلادی به اینسو در صفحات رسانههای اجتماعی همهگانی شده است.

بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر در پیوند به تصویر نشر شده نشان میدهد که کاربران تصویری از پدر و پسر پناهجوی پاکستانی را منتشر کردهاند.
در 20 نوامبر 2015 میلادی وبسایت Thecompassnews با نشر این تصویر گفته است که در جریان اعتراضات مهاجران خشمگین پاکستانی و مراکشی در بخشی از مرز بین یونان و مقدونیه در 19 نوامبر، پسری پدرش را نوازش کرده است. به نقل از این وبسایت اعتراضات سپس از آن اوج گرفت که مقدونیه تنها به پناهجویان کشورهای سوریه، عراق و افغانستان اجازه ورود داده است. این وبسایت از جورجیلیکوفسکی (Georgi Licovski) به عنوان عکاس این صحنه نام برده است.

Thecompassnews / Archived-Link
از سوی دیگر در 21 نوامبر 2015 میلادی وبسایت Soha نیز با نشر این تصویر گفته است که پسر مهاجر در جریان تظاهرات در نزدیکی جیویگلیا (Gevegelija)، مقدونیه پدرش را دلداری میدهد.

نتیجهگیری: تصویری از یک پسر و پدر پناهجو به عنوان تصویر داکتر و کمک رسان شهر کابل منتشر شد.

عنوان: قرصی بده تا گرسنه نشوم؛ تصویر پدر و پسر پناهجو روایتگر فقر و گرسنهگی شهر کابل
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False