
گزارشها حاکی از آن است که یکی از سیاستمداران راست افراطی دنمارکی-سویدنی روز شنبه، ۲۱ جنوری ۲۰۲۳ میلادی برابر با اول دلو ۱۴۰۱ هجریشمسی در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم، پایتخت سویدن یک نسخهی از قرآن را آتش زده است.
به دنبال این رویداد، شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر چندین قطعه تصویر از کشته شدن عامل آن خبر دادهاند. در تصویرهای نشر شده، برخی از چهرهها، وسایط نقلیه و آتشسوزی مشاهده میشوند.
کاربران مدعی اند فردیکه قرآن را آتش زده بود توسط یکی از جوانان مسلمان کشته شده است. این ادعا و تصاویر از ۲۶ جنوری ۲۰۲۳ میلادی به اینسو منتشر شدهاند.

این ادعا و تصاویر را برخی از کاربران توییتر نیز از ۲۶ جنوری ۲۰۲۳ میلادی به اینسو منتشر کردهاند. آنان همچنان مدعی اند: “کسیکه قرآن پاک را به آتش کشیده بود توسط این جــوان مجــاهد به جــهنم فرستاده شد”.
یافتههای ما با استفاده از ابزارهای جستوجوی تصاویر نشان میدهد که تصویرهای نشر شده، تصاویر رویدادهای گوناگون سایر کشورها است.
بررسی واقعیت: یافتههای ما با استفاده از ابزارهای جستوجوی تصاویر نشان میدهد که تصویرهای نشر شده، تصاویر رویدادهای گوناگون سایر کشورها است. در ادامهی این بررسی واقعیت، یافتههای بهدست آمده به اشتراک گذاشته شدهاند.
تصویر نخست: در این تصویر یک مرد سیاهپوست زخمی مشاهده میشود. یافتههای ما نشان میدهد که این تصویر متعلق به فردی به اسم آیسیا لی (Isaiah Lee) است. وبسایت TMZ این تصویر را در ۴ می ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. همزمان با نشر این تصویر گزارش شده که آیسیا لی به دلیل حمله بر دیو چاپل، کمدین آمریکایی بازداشت شده است.

وبسایت Yallknowwhat نیز با نشر این تصویر در ۴ می ۲۰۲۲ میلادی از حمله بر دیو چاپل خبر داده است. در این خبر آمده است که کمدین دیو چاپل سهشنبه شب در هنگام اجرا در هالیوود بول در لاسآنجلس توسط یک مرد مسلح مورد تکل قرار گرفته است.

تصویر دوم: در دومین تصویر مردی با لباس سفید دارای ریش و موهای بلند مشاهده میشود. این تصویر متعلق به حنیفی حالیس است. وبسایت Theaustralian این تصویر را در ۲۰ نوامبر ۲۰۱۸ میلادی منتشر کرده است. همزمان با نشر این تصویر گزارش شده است که سه مرد به دلیل طراحی حملات تروریستی ملبورن متهم شدهاند. از جیتاون به عنوان عکاس این تصویر نام برده شده است.

تصویر سوم: در سومین تصویر اتوبوسی در حال سوختن و پلیسی در حال نگهبانی مشاهده میشوند. این تصویر از جریان آتشسوزی یک اتوبوس در سویدن است. این تصویر را وبسایت Telex در ۱۷ اپریل ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. همزمان با نشر این تصویر از ادامه شورشها به دلیل تظاهرات ضد اسلامی در سویدن گزارش شده است. در شرح این تصویر آمده است که در ۱۶ اپریل ۲۰۲۲ میلادی، یک افسر پلیس در نزدیکی اتوبوسی در حال سوختن در روسنگارد، مالمو، سویدن ایستاده است. امتیاز این تصویر به یوهاننیلسون داده شده است.

الجزیره نیز این تصویر را در ۱۹ اپریل ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. این رسانه نیز با نشر این تصویر گزارش داده است که در نتیجه اعتراضها علیه سوختاندن قرآن، کتاب مقدس مسلمانان در سویدن دست کم ۴۰ نفر زخمی شدهاند.

تصویر چهارم: در این تصویر شماری از نیروهای پلیس در اطراف یک جسد در شب هنگام مشاهده میشوند. این تصویر را وبسایت Al-monitor در ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. همزمان با نشر این تصویر گزارش شده است که در نتیجه یک سو قصد در کرانه باختر، یک اسراییلی زخمی و فرد مهاجم کشته شده است. در شرح این تصویر از تجمع نیروهای امنیتی و امدادگران اسراییلی در اطراف جسد مرد مهاجم نگاشته شده است.

تصویر پنجم: در این تصویر نیز شماری از نیروهای پلیس در اطراف یک جسد در شب هنگام مشاهده میشوند. این تصویر را رویترز در ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. همزمان با نشر این تصویر گزارش شده است که یکی از افسران اسراییلی روز پنجشنبه یک مرد فلسطینی مظنون به انجام حمله با چاقو را در یک تقاطع ترافیکی بین بیت المقدس و تل آویو کشته است.

خلاصه: بر بنیاد یافتههای بهدست آمده، کاربران تصاویر رویدادهای مختلفی که در بازههای زمانی متفاوت در سایر کشورها رخ دادهاند را همراه با یک ادعای بیاساس منتشر کردهاند. یافتهها حاکی از آن است که هیچ یک از این تصویرها مربوط به قاتل و مقتول نیست.

عنوان: حقایق نهفته در پس این تصویرها از چه قرار است؛ آیا این تصاویر از قاتل و مقتولی که قرآن را سوختانده است؟
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False