تصاویر خدایان شناور در آب‌های هند با ادعای دروغین در فضای شبکه‌های اجتماعی وایرال شد

False International

کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصاویر بت‌های که در آب انداخته شده‌اند را منتشر کردند. آنان با نشر این تصاویر اذعان کرده‌اند که تندیس‌های خدایان از مردم هند در مقابل ویروس کرونا محافظت نتوانسته و هندی‌ها این بت‌ها را در جاده‌ها رها کرده‌اند.

یافته‌های تحقیق ما نشان می‌دهد که تصویرهای نشر شده، تصاویر بت‌های اند که از سوی هندی‌ها در پایان جشنواره‌ها و مراسم‌های دینی در آب‌ها انداخته شده‌اند.

ادعا: در (25 می 2021) شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصاویر بت‌های شناور در آب را منتشر کرده‌اند. در این تصاویر دیده می‌شود که شمار زیادی از تندیس‌های خدایان مردم هند در آب دریاها انداخته شده است. کاربران با نشر تصویرها ادعا کرده‌اند که این بت‌ها از مردم هند در مقابل ویروس کرونا محافظت نتوانسته است. به نقل از کاربران مردم هند از نگه‌داری این بت‌ها دست کشیده و آن‌ها را در جاده‌ها ترک کرده‌اند.

C:\Users\Mujtaba Ali\Desktop\28.05.2021\11.png

FacebookFacebook
Archived-LinkArchived-Link

بررسی واقعیت: در پیوند به تصویرهای نشر شده، با استفاده از ابزارهای جستجوی تصاویر تحقیق کردیم. یافته‌های ما نشان می‌دهد که تصویرهای نشر شده از سوی کاربران، تصاویر جشنواره‌ها مراسم‌های اعتقادی مردم هند اند که سالانه در این کشور برگزار می‌شوند. براساس یافته‌های ما این تندیس‌ها در پایان هر جشنواره به دریا انداخته می‌شوند.

نخستین تصویر را در (3 اکتبر 2019) وبسایت اندیاتایمز(Indiatimes) منتشر کرده است. به نقل از این وبسایت حکومت انداختن بت‌ها را در رود گنگا ممنوع کرده و گفته است که متخلفان را جریمه نقدی می‌کند.

C:\Users\Mujtaba Ali\Desktop\28.05.2021\No More Immersion Of Idols In River Ganga And Its Tributaries, Says Government; Violators To Be Fined Rs 50,000.png

Indiatimes / Archived-Link

تصویر دومی در (9 اکتبر 2019) از سوی وبسایت اسکوپوپ(Scoopwhoop) منتشر شده است. این وبسایت با نشر این تصویر نگاشته است که در طی صد سال این نخستین بار است که بت‌ها سپس از جشنواره دورگاپوجا از سوی ساکنان دهلی در یامونا رها نشده‌اند. به نقل از این وبسایت رهاسازی بت‌ها در رودخانه‌ها یکی از دلیل‌های آلوده‌گی آب در هند است.

C:\Users\Mujtaba Ali\Desktop\28.05.2021\For The First Time In 100 Years, Delhi Did Not Immerse Idols In The Yamuna During Durga Puja.png

Scoopwhoop / Archived-Link

وبسایت نیوزمتر(Newsmeter) تصویر سومی را در (12 آگست 2019) منتشر کرده است. به نقل از نیوزمتر(Newsmeter) این تصویر از جشنواره داشاما است که در حیدرآباد برگزار گردیده است. این وبسایت نگاشته است که جشنواره داشاما و گانش‌چاتورتی با هم مشابه بوده و هردو جشنواره برای مدت ده روز ادامه می‌یابند و در پایان این جشنواره‌ها، مجسمه‌های این دو خدا در آب رها می‌شوند. این وبسایت هم‌زمان با نشر این تصویر و با تاکید بر حفظ سلامت محیط زیست از شهروندان خواسته است که برای جشنواره گانش‌ویسارجان از احمدآباد الگو بگیرند.

C:\Users\Mujtaba Ali\Desktop\28.05.2021\Follow Ahmedabad model for Ganesh Visarjan.png

Newsmeter / Archived-Link

این در حالی‌است که چندی قبل کاربران رسانه‌های اجتماعی ویدیوی مراسم گانش‌چاتورتی را نیز منتشر کردند. کاربران هم‌چنان با نشر ویدیو مدعی بودند که مجسمه‌های خدایان از مردم در مقابل ویروس کرونا محافظت نتوانسته و مردم از این جهت خدایان را به دریا انداخته‌اند. فاکت‌کریسیندو(Factcrescendo) در پیوند به ویدیوی نشر شده هم‌چنان تحقیق کرد و دریافته است که ویدیوی نشر شده از سوی کاربران، یک ویدیوی قدیمی از مراسم جشنواره گانش‌چاتورتی بوده است. براساس یافته‌های ما این جشنواره بیشتر در آستان‌های ماهاراشترا و اندراپرادش برگزار می‌گردد.

C:\Users\Mujtaba Ali\Desktop\28.05.2021\The image of Ganesh Chaturthi`s ceremony.png

Factcrescendo

نتیجه‌گیری: کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصاویر جشنواره‌ها و مراسم‌های اعتقادی که در هند برگزار شده‌اند را نشر کرده و گفته‌اند که مردم مجسمه‌های خدایان شان‌را را در جاده‌ها ترک گفته‌اند.

Avatar

عنوان: تصاویر خدایان شناور در آب‌های هند با ادعای دروغین در فضای شبکه‌های اجتماعی وایرال شد

بررسی واقعیت توسط:  Fact Crescendo Team 

نتیجه: False

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *