تصویرهای تونل دربندیخان به عنوان تصاویر تونل سالنگ همهگانی شد
شماری از رسانهها و کاربران رسانههای اجتماعی با نشر چندین تصویر از جریان کار در تونل سالنگ خبر دادهاند. آنان این تصاویر را در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر و آنها را تصویرهای تازه از جریان کار وبازسازی تونل سالنگ عنوان کردهاند.
ابتدا این تصاویر را آریانانیوز در صفحه رسمی فیسبوکش منتشر کرده بود. این رسانه اما لحظاتی پس از نشر، این تصویرها را از صفحهی فیسبوکش برداشته است.
در پی نشر این تصویرها توسط آریانانیوز، برخی از کاربران رسانههای اجتماعی نیز دست به نشر زده و آنها را به عنوان تصاویر سالنگ همهگانی کردهاند.
این تصاویر را برخی از کاربران توییتر نیز از ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی به اینسو منتشر کردهاند. آنان همچنان از این تصویرها به عنوان تصاویر تازه از جریان کار در تونل سالنگ نام بردهاند.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این تصویرها نشان میدهد که کاربران تصاویر تونل دربندیخان کردستان را به عنوان تصاویر تونل سالنگ منتشر کردهاند.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این تصویرها با استفاده از موتورهای جستوجوی تصاویر نشان میدهد که تصاویر تونل دربندیخان کردستان به عنوان تصویرهای تونل سالنگ منتشر شدهاند. بر بنیاد یافتههای بهدست آمده، قرار است این تونل در روزهای آینده برای رفتوآمد وسایط نقلیه بازگشایی شود.
وبسایت تلویزیون کرکوک این تصاویر را در ۱۱ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده است. همزمان با نشر این تصاویر گزارش شده است که تونل دریندیخان طی چند روز آینده بازگشایی میشود.
محتوای این وبسایت با استفاده از ترجمه گوگل از زبان کردی به انگلیسی ترجمه شده است
وبسایت هاولاتی نیز با نشر این تصاویر از بازگشایی تونل دربندیخان گزارش داده است. این وبسایت گفته است که این تونل روز یکشنبه، ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی با حضور برخی از مقامات کردستان بازگشایی میشود.
نشر تصویرهای تونل دربندیخان به عنوان تصاویر تونل سالنگ توسط آریانانیوز، انتقاد برخی از کاربران رسانههای اجتماعی را نیز برانگیخته است.
مختار وفایی، خبرنگار ایندیپندنت فارسی در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی، تصویری گرفته شده از پست آریانانیوز را در صفحهی توییترش منتشر کرده و گفته است: «چگونه میتوان به رسانههای زیر کنترل طالبان اعتماد کرد؟»
از سوی دیگر، در پی اوج گرفتن انتقادها از آریانانیوز به دلیل نشر تصاویر اشتباه، این رسانه از مخاطبانش معذرت خواست و پستی که در آن تصاویر تونل دربندیخان گنجانیده شده بود را از صفحهی فیسبوکش برداشت. این رسانه در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی، با نشر یک یادداشت تازه در صفحهی رسمی فیسبوکش گفت: «آریانانیوز صبح امروز به گونه اشتباهی تصاویری از جریان کار روی یک تونل را منتشر کرد که گویا مربوط به "تونل سالنگ" میباشد، عکسهای نشر شده مربوط به "تونل سالنگ" نبوده و بابت هرگونه سوء تفاهم ایجاد شده، معذرت میخواهیم».
Ariannews-Post / Archived-Post
خلاصه: بر بنیاد یافتههای فاکتکریسیندو برخی از رسانهها و کاربران رسانههای اجتماعی چندین قطعه تصویر تونل دربندیخان کردستان را به عنوان تصاویر تونل سالنگ منتشر کردهاند.
عنوان: تصویرهای تونل دربندیخان به عنوان تصاویر تونل سالنگ همهگانی شد
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False