
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر تصویری ادعا کردهاند که برای فرعون از سوی حکومت مصر پاسپورت ارایه شده است. در تصویر نشر شده، نخستین صفحهی یک پاسپورت مصری مشاهده میشود که در آن تصویر جسد فرعون به همراه اطلاعات وی درج شده است.
یافتههای فاکتکریسیندودر پیوند به این تصویر و ادعا نشان میدهد که کاربران یک تصویر دیجیتالی را همهگانی کردهاند. بر اساس یافتههای ما تصویر نشر شده یک قطعه نمادین و هنری است.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر تصویری ادعا کردهاند که برای فرعون از سوی حکومت مصر پاسپورت ارایه شده است. در تصویر نشر شده، نخستین صفحهی یک پاسپورت مصری مشاهده میشود که در آن تصویر جسد فرعون به همراه اطلاعات وی درج شده است.
در ادعای کاربران گفته شده است که در سال ۱۹۷۴ میلادی حکومت مصر برای رامسس دوم پاسپورت ارایه کرده است. به نقل از کاربران این پاسپورت جهت انتقال جسد مومیایی شده رامسس دوم از مصر به فرانسه صادر شده است. کاربران همچنان گفتهاند که بر اساس قانون مسافرت فرانسه، برای سفر به آنکشور هر فرد زنده و مرده باید پاسپورت داشته باشد. کاربران تایید کردهاند که این پاسپورت ۳هزار سال بعد از وفات فرعون برای او ارایه شده است. این ادعا و تصویر در سالهای گذشته نیز در صفحات رسانههای اجتماعی همهگانی شده و اما کاربران از آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی به اینسو آن را همچنان منتشر کردهاند.

Facebook-Post | Facebook-Post | Facebook-Post |
Archived-Post | Archived-Post | Archived-Post |
Facebook-Post | Facebook-Post | Facebook-Post |
Archived-Post | Archived-Post | Archived-Post |
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندودر پیوند به این تصویر و ادعا نشان میدهد که کاربران یک تصویر دیجیتالی را همهگانی کردهاند. بر اساس یافتههای ما تصویر نشر شده یک قطعه نمادین و هنری است.
در ۲۰ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی وبسایت خبرگزاری فرانسه (AFP) یافتههای را در پیوند به راست و دروغ بودن این ادعا و تصویر منتشر کرده است. در این بررسی واقعیت آمده است که این تصویر دیجیتالی بوده و جنبهی نمایشی دارد. در ادامهی این بررسی واقعیت گفته شده است که آنان دریافتهاند که بر روی این تصویر در زیر بارکد آدرس وبسایت HERITAGEDAILY.COM نگاشته شده است. خبرگزاری فرانسه تایید کرده است که هریتیجدیلی (Heritage Daily) وبسایتی که بیشتر در زمینهی باستانشناسی و انسانشناسی فعالیت دارد، این تصویر را همراه با عنوان پاسپورت رامسس دوم در ۲۵ مارچ ۲۰۲۰ میلادی همهگانی کرده است. در ادامه همچنان آمده است که این یک تصویر نمادین و یک کار هنری بوده و پاسپورت واقعی از رامسس دوم وجود ندارد. امیتاز این تصویر به هریتیجدیلی (Heritage Daily) داده شده است.
با این حال، خبرگزاری فرانسه گفته است که در ۲۸ سپتامبر ۱۹۷۶ میلادی، شبکه تلویزیونی Antenne2 و نیویارکتایمز گزارش دادهاند که جسد مومیایی شده رامسس دوم جهت درمان عفونت قارچی از مصر به فرانسه منتقل شده است. این خبرگزاری تایید کرده که در این گزارشها هیچ اشارهی به پاسپورت رامسس دوم نشده است.
در ادامه همچنان آمده است که در ۱۲ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی، الیزابت دیوید، مامور مطالعات مستند در بخش آثار باستانی مصر در موزیم لوور به خبرگزاری فرانسه گفته است که ادعای موجودیت پاسپورت رامسس دوم هیچ اساسی ندارد. خانم دیوید توضیح داده که این سردرگمی ممکن به دلیل گزارشی باشد که از سوی موزیم ملی تاریخ طبیعی در سال ۱۹۸۵ میلادی منتشر شده است. به نقل از وی در آن گزارش، باستان شناس کریستین دسروشنوبلکورت (Christiane Desroches-Noblecourt) اشاره کرده است که برای آوردن مومیایی رامسس دوم به خارج از مصر باید برایش پاسپورت ارایه شود.
خانم دیوید به خبرگزاری فرانسه گفته است که دولت فرانسه از یک پادشاه متوفی نمیخواهد که پاسپورت ارایه کند.
خبرگزاری فرانسه همچنان به نقل از ماتیو توزیلدیوینا (Mathieu Touzeil-Divina)، استاد حقوق عمومی در دانشگاه فرانسوی کاپیتول تولوز۱ (Toulouse 1 University Capitole) گفته است که در قانون فرانسه موردی برای داشتن حتمی پاسپورت برای افراد مرده وجود ندارد.

از سوی دیگر، فاکتکریسیندو به یادداشتی که در ۲۵ مارچ ۲۰۲۰ میلادی از سوی هریتیجدیلی (Heritage Daily) در پیوند به این تصویر منتشر شده، نیز دست یافته است. این تصویر همراه با عنوان “پاسپورت رامسس دوم” همهگانی شده است. در توضیح این تصویر، امیتاز آن به هریتیجدیلی داده و تایید شده است که این یک قطعه هنری است و جنبه نمایشی دارد. در ادامه همچنان آمده است که پاسپورت واقعی در دسترس عموم قرار ندارد.

نتیجهگیری: کاربران رسانههای اجتماعی یک قطعه دیجیتالی و نمادین را به عنوان تصویر پاسپورت فرعون همهگانی کرده و گفتهاند که این پاسپورت برای انتقال جسد مومیایی شده او به فرانسه ارایه شده است.

عنوان: کاربران یک قطعه نمادین دیجیتالی را پاسپورت فرعون عنوان کردهاند
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False