آیا واقعاً حمله بر یک میدان هوایی در پاکستان صورت گرفته است؟

False International

در شبکه‌های اجتماعی ویدیویی دست به دست می‌شود که در آن دیده می‌شود در نزدیکی یک هواپیمای مسافربری پاکستان، در یک میدان هوایی، حمله‌ای صورت می‌گیرد.

با نشر این ویدیو، شماری از کاربران فیسبوک ادعا کرده‌اند که گویا بر یک میدان هوایی در پاکستان حمله شده است. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که در این اواخر روابط هند و پاکستان بسیار پرتنش شده و هر دو طرف روابط دیپلماتیک‌شان را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

اما این‌که آیا واقعاً بر یک میدان هوایی در پاکستان حمله‌ی هوایی صورت گرفته یا نه؟ بیایید این بررسی فکت‌کریسندو را بخوانیم!

نخست می‌توانید چند پُست از کاربران فیسبوک در شبکه‌های اجتماعی را به‌گونه‌ی نمونه ببینید. آن‌ها اشاره با نشر این ویدیو نوشته‌اند که بر یک میدان هوایی در پاکستان از طرف هند حمله شده است.

Archive | Facebook Post

Archive | Facebook Post

حقیقت چیست؟

ادعای یادشده از سوی کاربران فیسبوک دروغ است. آنان در واقع تصویری از میدان هوایی اسلام‌آباد مربوط به سال ۲۰۱۹ را با استفاده از ایدیت هوش مصنوعی با یک ویدیوی انفجار یک‌جا ساخته‌اند.

این تصویر در سال ۲۰۱۹ زمانی گرفته شده بود که مسافران در بیرون منتظر به یک پرواز شرکت هواپیمایی بین‌المللی پاکستان بودند.

ما چرا می‌گوییم که این ادعای شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی دروغ است؟

ما نخستین تصویر این ویدیو را در جستجوی عکس گوگل بررسی کردیم و در آنجا تصویر اصلی مربوط به میدان هوایی اسلام‌آباد در سال ۲۰۱۹ را پیدا کردیم.

آژانس مشهور تصاویر به نام Shutterstock نیز این تصویر را منتشر کرده و در کپشن آن نوشته است: اسلام‌آباد، پاکستان – جون ۲۰۱۹: مسافران در بیرون منتظر به یک هواپیمای شرکت هوایی بین‌المللی پاکستان برای سفر به گلگت هستند.

ارشیف

آژانس دیگری به نام alamy نیز این تصویر را منتشر کرده و در کپشن آن، اطلاعاتی در مورد زمان و مکان گرفتن تصویر نوشته است که شما هم می‌توانید آن را در ادامه ببینید و بخوانید.

ارشیف

نتیجه ګیری: تحقیقات فکت‌کریسندو نشان داد که ادعای شماری از کاربران فیسبوک نادرست است. آن‌ها در واقع تصویر میدان هوایی اسلام‌آباد از سال ۲۰۱۹ را با استفاده از ایدیت توسط هوش مصنوعی با یک ویدیوی انفجار ترکیب کرده‌اند.

این تصویر اصلاً در سال ۲۰۱۹ زمانی گرفته شده بود که مسافران در بیرون منتظر به یک هواپیمای شرکت هواپیمایی بین‌المللی پاکستان برای سفر به گلگت بودند.

Avatar

آیا واقعاً حمله بر یک میدان هوایی در پاکستان صورت گرفته است؟ : TITLE

بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Team

نتیجه: False

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *