
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام تصویری از یک کودک را منتشر کردهاند که در آن به نظر میرسد یک مرد (طالب) این کودک را تهدید میکند و او را با چوب میزند. اما این که حقیقت پشت این تصویر چیست و آیا این تصویر واقعی است یا ادیت شده، بیایید در مورد آن بررسی فکت کرسندو را بخوانیم!
شما میتوانید چندین پست از شبکههای اجتماعی را به عنوان نمونه مشاهده کنید: آنها مطالب مختلفی را منتشر کردهاند که به طور کلی نشاندهنده خشونت و ظلم طالبان علیه کودکان و مردم است.
حقیقت چیست؟
تصویری که ذکر شده، که در آن یک کودک به نظر میرسد که توسط یک طالب تهدید میشود، یک تصویر واقعی نیست بلکه تصویری ایدیت شده است و دو تصویر متفاوت که مربوط به زمانهای مختلف هستند، با هم ترکیب شدهاند.
اما لازمی است که ذکر شود، که یک از این تصویر اصلی از طالبان در سال ۲۰۰۱ در هنگام خشونت علیه زنان ریکارد شده است. در تصویر اصلی، یک طالب در کنار سرک گروهی از زنان را تهدید میکند و آنها را با چوب یا شاخه میزند، و یک کودک این صحنه را تماشا میکند.
ما چرا میگوییم که این تصویر اصلاً حقیقت ندارد و دو تصویر جداگانه با هم ترکیب شدهاند؟
ما جستجوی تصویر گوگل را روی تصویر منتشر شده انجام دادیم و تصاویر و شواهد جداگانه از کودک و آن مرد/طالب پیدا کردیم. ما دریافتیم که کودک با تهدید آن مرد روبرو نیست، بلکه یک صحنه جداګانه است.
ابتدا تصویر اصلی کودک را پیدا کردیم و سپس تصویر آن مرد/طالب که چوب در دست دارد را پیدا کردیم. تصویر کودک بیشتر توسط کاربران شبکههای اجتماعی منتشر شده است و تصویر آن مرد/طالب یک تصویر مشهور است که در سال ۲۰۰۱ توسط آژانس RAWA از یک ویدیو گرفته شده است.
تصویر کودک:
د Zamarot Hemat په نوم فیسبوک کاروونکو د ذکر شوې ماشومې ځانګړی انځور خپور کړی او ورسره یې لیکلي: “په نړۍ کې تر ټولو ستر قاتل غُربت دی، چې ټولې هیلې، ارمانونه، اړیکې، مينه حتا انسانان خوري”.
کاربر فیسبوک به نام Zamarot Hemat تصویر جداګانه این کودک را پُست کرده است و همراه آن نوشته است: “در جهان بزرگترین قاتل فقر است که تمام آرزوها، آرمانها، روابط، و حتی انسانها را میخورد.”
یک کاربر اینستاگرام نیز تصویر این کودک را منتشر کرده است که شما میتوانید آن را به شکل زیر مشاهده کنید.
عکس طالب:
ما جستجوی خود را در مورد تصویر آن طالب/مرد آغاز کردیم و دریافتیم که این تصویر در اصل از یک ویدیو گرفته شده است و منبع اصلی آن آژانس RAWA است. شما میتوانید این تصویر و سایر تصاویری که همان طالب در همان صحنه ریکارد شدهاند (اینجا) مشاهده کنید.
یک ویبسایت آمریکایی به نام SUN نیز این تصویر را با عنوان «Taliban fighter strikes a group of women with a rod as a child watches on» منتشر کرده است.
همچنین، ما هر سه تصویر را به شما در شکل زیر ارائه میدهیم و شما میتوانید تفاوتهای آنها را بررسی کنید:
نتیجه ګیری: تحقیقات فکتکریسندو نشان داد که تصویر ذکر شده، که در آن یک کودک به نظر میرسد که توسط یک طالب تهدید میشود، تصویر واقعی نیست بلکه یک تصویر ایدیت شده است که دو تصویر مختلف با هم ترکیب شدهاند.
به هر صورت، باید گفته شود که تصویر طالب مربوط به خشونت علیه زنان در سال ۲۰۰۱ ضبط شده است. در تصویر اصلی، یک طالب در کنار سرک گروهی از زنان را تهدید میکند و آنها را با چوب یا شاخه میزند، و یک کودک این صحنه را تماشا میکند. همچنین در سطح ملی و بینالمللی گزارشهایی از خشونت طالبان علیه زنان منتشر شده است.

آیا این تصویر خشونت علیه یک کودک حقیقت دارد؟ : TITLE
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Misleading