
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویری از یک صندل را منتشر کردهاند. آنان با نشر این تصویر گفتهاند که این صندل از حضرت محمد (ص) است.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این تصویر نشان میدهد که این صندل حضرت محمد (ص) نبوده و این تصویر در قرن هجدههم میلادی ثبت در سودان شده است.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویری از یک صندل را منتشر کردهاند. آنان با نشر این تصویر ادعا کردهاند که این صندل از حضرت محمد (ص) است. این تصویر از 14 نوامبر 2021 میلادی به اینسو همهگانی شده است.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو در این زمینه نشان میدهد این صندل از حضرت محمد (ص) نیست. این یافتهها همچنان نشان میدهد که این تصویر در قرن هجدههم میلادی در سودان ثبت شده است.
در 19 جولای 2021 میلادی، کاربری به اسم اللهجة السودانية Sudanese Dialect در صفحه تویترش با نشر این تصویر نگاشته است که این صندل از چرم و الیاف ساخته شده است. در این یادداشت همچنان گفته شده است که این تصویر را ارنستمارنو(Ernst Marno) در قرن هجدههم میلادی در سودان ثبت کرده است.
از سوی دیگر در 14 اکتبر 2018 میلادی العربیه نیوز گزارش داده است که دادگاه عالی پاکستان سپس از 16 سال از ناپدید شدن سرپایی حضرت محمد (ص) دستور داده است که در زمینه تحقیق شود. براساس این گزارش ناپدید شدن صندل حضرت محمد (ص) به مدت 16 سال از مسجد سلطنتی نمادین پاکستان، رییس دادگاه عالی آن کشور را شوکه کرده است. به نقل از این گزارش رییس دادگاه عالی پاکستان برای بررسی این پرونده یک تیم بازجویی مشترک متشکل از مقامات آیاسآی ، اطلاعات نظامی و مقامهای ارشد پلیس را شکل داده است. همزمان با این گزارش تصویری از یک صندل نیز منتشر شده است و گمان میرود که این صندل را حضرت محمد (ص) استفاده کرده است. در زیر نویس تصویر نشر شده گفته شده است که براساس افسانهها این صندل برای نخستین بار در فتح دمشق در سال 1400 به امپراتور تامرلن هدیه داده شده و سپس از آن به شبه قاره آورده شده است.
نتیجهگیری: تصویری که از یک جفت صندل در قرن هجدههم میلادی ثبت شده است به عنوان تصویر کفش حضرت محمد (ص) منتشر شد.

عنوان: کاربران تصویر نادرستی را به عنوان تصویر کفش حضرت محمد (ص) منتشر کردهاند
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False