
کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویر خانمی که مورد خشونت فزیکی قرار گرفته است را منتشر کردند. کاربران با نشر این تصویر مدعی شدهاند که وی سپس از صحبت با یک پسر در تلفن از سوی همسرش مورد لت و کوب قرار گرفته است.
یافتههای تحقیق ما نشان میدهد که تصویر نشر شده، تصویر یک تراجنسی پاکستانی است که سپس از اجرای یک برنامه مورد خشونت قرار گرفته است.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویر فردی که مورد خشونت فزیکی قرار گرفته است را منتشر کردند. این تصویر در (25 می 2021) از سوی کاربران به نشر رسیده است. در تصویر بدن فردی مشاهده میشود که در اثر لت و کوب کبود و متضرر شده است. کاربران با نشر این تصویر ادعا کردهاند که وی سپس از صحبت با یک پسر در تلفن از سوی شوهرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
بررسی واقعیت: در پیوند به تصویر نشر شده، با استفاده از ابزارهای جستجوی تصاویر تحقیق کردیم. یافتههای ما نشان میدهد که تصویر نشر شده از سوی کاربران، تصویر یک تراجنسی اهل پاکستان است. براساس یافتههای ما، وی سپس از اجرای یک برنامه مورد خشونت قرار گرفته است. شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در پاکستان این تصویر را در (7 مارچ 2021) منتشر کرده اند.
در (7 مارچ 2021)، کاربری در صفحهای توییترش همزمان با نشر این تصویر گفته است که در جاده ورسک(Warsak Road) این تراجنسی از سوی فردی به اسم منصورخان برای اجرا فراخوانده میشود. به روایت از این کاربر، این تراجنسی سپس از اجرا به بدترین نوع مورد خشونت قرار گرفته است.
Warsak Road in Pakistan a man named Mansoor Khan called the eunuchs to a function where an eunuch was later subjected to the worst kind of torture. By the way, this is not the first time such news has been seen and heard.
— شہزاد حسین, Shahzad Hussain (@SHussainShokat) March 7, 2021
Pakistan’s so-called media is silence on eunuchs. pic.twitter.com/d4PlS8oLVA
در همین حال، در (7 مارچ 2021) کاربر وبسایت Cayote.openmtx.com نیز این تصویر را منتشر کرده است. این کاربر همچنان با نشر این تصویر نگاشته است که منصورخان این تراجنسی را برای اجرا فراخوانده و سپس با وی بد رفتاری کرده است.
Cayote.openmtx.com / Archived-Link
نتیجهگیری: کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان تصویر یک تراجنسی پاکستانی که مورد خشونت قرار گرفته است را همراه با ادعای دروغین وایرال کردهاند.

عنوان: تصویر یک تراجنسی که در پاکستان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است همراه با ادعای دروغین در افغانستان وایرال شد
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False