این ویدیو انفجار یک راکت را هنگام آزمایش در فلوریدای امریکا نشان می‌دهد، نه حمله به یک پایگاه در بحرین. 

False International

شماری از کاربران فیسبوک در شبکه‌های اجتماعی ویدیویی از انفجار و آتش‌سوزی را با این ادعا منتشر کرده‌اند که گویا این ویدیو مربوط به حمله به یک پایگاه در بحرین است. اما یافته‌های فکت کریسندو درباره این ویدیو نشان می‌دهد که این ادعا نادرست است. این ویدیو در واقع رویداد ماه می سال ۲۰۲۶ را نشان می‌دهد که در آن راکت نیو گلن شرکت بلو اوریجن هنگام آزمایش در یک محل پرتاب راکت در فلوریدا منفجر شد.

مطلب کامل را در این بررسی فکت کریسندو بخوانید!

ابتدا می‌توانید چند پست از کاربران شبکه‌های اجتماعی را به‌عنوان نمونه مشاهده کنید. او در پست‌ های مختلف همراه با این ویدیو نوشته است: پایگاه بحرین به روایت تصویر. 

Archive | Facebook Post

Archive | Facebook Post

Archive | Facebook Post

حقیقت چیست؟

ادعای این شمار از کاربران شبکه‌های اجتماعی نادرست است. ویدیوی منتشرشده هدف قرار دادن هیچ پایگاهی در بحرین را نشان نمی‌دهد، بلکه صحنهٔ رویداد ماه می سال ۲۰۲۶ را نشان می‌دهد که در آن راکت نیو گلن شرکت بلو اوریجن هنگام آزمایش در یک محل پرتاب راکت در فلوریدا منفجر شد. 

چرا می‌گوییم این ویدیو مربوط به حمله به کدام پایگاه در بحرین نیست؟

ما ابتدا اطلاعات تازه مرتبط با این ادعا، کلمات کلیدی و ویدیوهای منتشرشده را بررسی و با دقت ارزیابی کردیم. همچنان همین ویدیو را در رسانه‌ها و منابع معتبر پیدا کردیم. با توجه به نتایج و یافته‌های به‌دست‌آمده مشخص شد که ویدیوی منتشرشده مربوط به هدف قرار گرفتن هیچ پایگاهی در بحرین نیست.

همین ویدیو در (Spaceflight Now) در کانال رسمی یوتیوب آن در ماه می گذشته منتشر شده و همراه با آن نوشته شده است: «راکت نیو گلن شرکت بلو اوریجن هنگام آزمایش در محل پرتاب کیپ کاناورال منفجر شد.»

ارشیف

بی‌بی‌سی نیز در از گزارش‌ خود در کپشن این ویدیو نوشته است: «ویدیوی اسپیس‌فلایت ناو (Spaceflight Now) لحظهٔ انفجار راکت نیو گلن شرکت بلو اوریجن را نشان می‌دهد.»

ارشیف

همچنان ABC News نیز دربارهٔ این رویداد گزارشی منتشر کرده است که می‌توانید جزئیات کامل و تصاویر آن را در زیر مشاهده کنید.

ارشیف

نتیجه گیری: بررسی‌های فکت کریسندو نشان داد که ویدیوی منتشرشده هدف قرار گرفتن هیچ پایگاهی در بحرین را نشان نمی‌دهد، بلکه صحنهٔ رویداد ماه می سال ۲۰۲۶ را نشان می‌دهد که در آن راکت نیو گلن شرکت بلو اوریجن هنگام آزمایش در یک محل پرتاب راکت در فلوریدا منفجر شد.

Avatar

عنوان: این ویدیو انفجار یک راکت را هنگام آزمایش در فلوریدای امریکا نشان می‌دهد، نه حمله به یک پایگاه در بحرین.

بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Team

نتیجه: False

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *