در پی وقوع دومین انفجار در ایالت خیبرپختونخوا یک تصویر قدیمی از رویداد انفجاری شهر پشاور بازنشر شد
بر بنیاد گزارشها، بیش از ۱۰۰نفر در نتیجه حملههای انتحاری روز جمعه، ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۳ در پاکستان کشته و زخمی شدهاند.
نخستین انفجار در حوالی مسجد مدینه در ایالت بلوچستان پاکستان صورت گرفت که در نتیجه آن ۵۷ نفر کشته شده است.
و اما دومین انفجار در یک مسجد در منطقه هانگوی ایالت خیبرپختونخوا در شمال غربی پاکستان با استفاده از دو بمب انجام شده است. بر بنیاد گزارشها، در نتیجه این انفجار پنج نفر کشته و نزدیک به ۴۰ نفر دیگر زیر آوارها گیر ماندهاند.
در پی وقوع دومین انفجار، شماری از رسانهها همزمان با اطلاعرسانی از این رویداد یک تصویر را نیز به عنوان تصویر آن منتشر کردهاند.
در تصویر نشر شده، دو نفر در مسجدی مشاهده میشوند که در اثر یک انفجار تخریب شده است.
یافتهها در پیوند به این تصویر نشان میدهد که این تصویر از مسجدی است که سال پیش در اثر یک انفجار در شهر پشاور پاکستان تخریب شده بود.
بررسی واقعیت: یافتهها در پیوند به این تصویر نشان میدهد که این تصویر از مسجدی است که سال پیش در اثر یک انفجار در شهر پشاور پاکستان تخریب شده بود. این انفجار در ۴ مارچ ۲۰۲۲ میلادی در داخل یک مسجد در هنگام نماز جمعه صورت گرفته است.
رویترز این تصویر را در ۴ مارچ ۲۰۲۲ میلادی منتشر کرده و امتیاز آنرا به فیاض عزیز داده است.
Reuters-Pictures / Archived-Link
بر اساس گزارشها، این انفجار در مسجدی متعلق به شیعیان در شهر پشاور در شمال غرب پاکستان صورت گرفته است. گزارشها میرسانند که در نتیجه این رویداد انفجاری دستکم ۶۳ نفر کشته و ۱۹۴ نفر دیگر زخمی شدهاند.
Theneolife.com / Archived-Link
نتیجه: بهدنبال وقوع دومین حمله انتحاری روز جمعه ۲۹ سپتامبر، در منطقه هانگوی خیبرپختونخوا یک تصویر قدیمی به عنوان تصویر این رویداد بازنشر شد. یافتهها حاکی از آن است که این تصویر از مسجدی متعلق به شیعیان در شهر پشاور پاکستان است که در انفجار ۴ مارچ ۲۰۲۲ میلادی تخریب شده بود.
عنوان: در پی وقوع دومین انفجار در ایالت خیبرپختونخوا یک تصویر قدیمی از رویداد انفجاری شهر پشاور بازنشر شد
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Misleading