
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی با نشر تصویر بیگهای آویزان شده مدعی اند که این تصویر از موزهی پرتام در جزیره لمپیدوسا برداشته شده است. آنان گفتهاند که این بیگها متعلق به مهاجرانی است که در راه رسیدن به اروپا غرق شدهاند.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به تصویر نشر شده با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر نشان میدهد که کاربران تصویری از وسایل مهاجران غیرقانونی را منتشر کردهاند که در راه رفتن به آمریکا در صحرای آریزونا جا گذاشته شدهاند.
ادعا: شماری از کاربران شبکههای اجتماعی با نشر تصویر بیگهای آویزان شده مدعی اند که این تصویر از موزهی پرتام (Portom) در جزیره لمپیدوسا (Lampedusa) برداشته شده است. آنان گفتهاند که این بیگها از آن مهاجرانی است که در راه رسیدن به اروپا غرق شدهاند. این ادعا از اوایل ماه می ۲۰۲۲ میلادی به اینسو در صفحات رسانههای اجتماعی همهگانی شده است.

Facebook-Post | Facebook-Post | Facebook-Post | Facebook-Post |
Archived-Post | Archived-Post | Archived-Post | Archived-Post |
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به تصویر نشر شده با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر نشان میدهد که کاربران تصویری از وسایل مهاجران غیر قانونی را منتشر کردهاند که در راه رفتن به آمریکا در صحرای آریزونا جا گذاشته شدهاند.
وبسایت EFE با نشر این تصویر در ۲۲ مارچ ۲۰۱۷ میلادی گزارش داده است که این دیوار بیگهای پشتی به عنوان نمایشگاه مهاجران در مخالفت با دونالد ترامپ راه اندازی شده است. این بیگها متعلق به آن دسته از مهاجرانی است که در تلاش دستیابی به ایالات متحده آمریکا بودهاند. این گزارش تایید کرده است که این بیگهای پشتی در صحرای سونوران در جنوب غربی آریزونا و در جنوب شرقی کالیفرنیا ترک شدهاند.
در این گزارش به نقل از ریچارد بارنز، عکاس و یکی از تدویر کنندهگان نمایشگاه «حالت استثنا» گفته شده است که هر بیگ پشتی نشانهی از سفر یک نفر به آمریکا است. در این نمایشگاه بر علاوهی بیگهای پشتی، سایر اقلام مانند لباسهای پاره، گواهینامهها و عکسهای که توسط خود مهاجران ضبط شدهاند نیز شامل است. به نقل از این گزارش نمایشگاه حالت استثنایی پروژهی تحقیقاتی است که توسط جیسون دیلیون، انسان شناس دانشگاه میشیگان به راه انداخته شده است و از سال ۲۰۰۹ میلادی به جمع آوری اشیا و مصاحبه با نزدیک به هزار نفر مهاجری که از منطقه مرزی مکزیک و آمریکا عبور کردهاند، پرداخته است. در این گزارش نیز آمده است که برگزارکنندهگان این نمایشگاه توافق بر آن دارند که از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، نگرانی در میان مهاجران گسترش یافته است.

وبسایت دانشگاه میشیگان (UMICH) همچنان با نشر این تصویر گفته است که این اشیا از مهاجران غیرقانونی که به سوی ایالات متحده آمریکا سفر کردهاند در صحرای آریزونا بهجا مانده است. به نقل از یادداشت این وبسایت همهی این موارد برای تحقیقات جیسون دیلیون، انسان شناس دانشگاه میشیگان جمع آوری شده است. در این یادداشت گفته شده که این نمایشگاه توسط ریچارد بارنز و آماندا کروگلیاک با همکاری دیلیون ایجاد شده است. یادداشت تصریح کرده است که در این نمایشگاه برعلاوه بیگهای پشتی، لباسها و فیلمهای قدیمی نیز موجود است.

نتیجهگیری: کاربران رسانههای اجتماعی تصویری از نمایشگاه «حالت استثنا» که در نیویارک برگزار شده بود را تصویر موزه پرتام عنوان کرده و گفتهاند که اشیای موجود در تصویر متعلق به کسانی است که در راه رسیدن به اروپا غرق شدهاند.

عنوان: حقیقت نهفته در عقب تصویر این بیگهای پشتی چیست و از کجا آمدهاند؟
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False