
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی تصویری را زیر عنوان تصویر طالبان بازداشت شدهی ولایت پنجشیر منتشر کردهاند. در تصویر نشر شده، شماری از افراد مسلح با یونیفورم نظامی و یک نفر اسیر مشاهده میشوند.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به تصویر نشر شده نشان میدهد که کاربران یک تصویر قدیمی از طالبانی که در خنجان بازداشت شده بودند را منتشر کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو شماری از رسانهها این تصویر را در سال گذشته منتشر کرده بودند.
ادعا: در پی ادامه درگیریها در ولایت پنجشیر شماری از کاربران رسانههای اجتماعی تصویری را زیر عنوان تصویر طالبانی که در آن ولایت بازداشت شده، منتشر کردهاند. در تصویر نشر شده، شماری از افراد مسلح با یونیفورم نظامی و یک نفر اسیر مشاهده میشوند. این تصویر از ۹ می ۲۰۲۲ میلادی به اینسو در صفحات رسانههای اجتماعی همهگانی شده است.

بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به تصویر نشر شده نشان میدهد که کاربران یک تصویر قدیمی از طالبانی که در خنجان بازداشت شده بودند را منتشر کردهاند. بر اساس یافتههای فاکتکریسیندو شماری از رسانهها این تصویر را در سال گذشته منتشر کرده بودند.
آژانس خبری اسپوتنیک این تصویر را در ۲۵ جون ۲۰۲۱ میلادی منتشر کرده است. این آژانس همزمان با نشر این تصویر نگاشته است که نزدیک به صد جنگجوی طالب در خنجان کشته، زخمی و بازداشت شدهاند.

از سوی دیگر در ۴ سرطان ۱۴۰۰ هجریشمسی، شفقنا با نشر چندین تصویر از اسیر شدن جنگجویان طالبان به دست نیروهای امنیتی حکومت پیشین افغانستان خبر داده است. در میان تصویرهای نشر شده، تصویری که کاربران رسانههای اجتماعی منتشر کردهاند نیز مشاهده میشود.

نتیجهگیری: در پی ادامه درگیریها در پنجشیر کاربران رسانههای اجتماعی تصویر قدیمی طالبانی که در خنجان بازداشت شده بودند را بازنشر کرده و گفتهاند که آنان در پنجشیر اسیر شدهاند.

عنوان: در پی ادامه درگیریها در پنجشیر کاربران تصویر قدیمی طالبانی که در خنجان بازداشت شده بودند را بازنشر کردهاند
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: False