بر بنیاد گزارش‌ها، بیش از ۱۰۰نفر در نتیجه حمله‌های انتحاری روز جمعه، ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۳ در پاکستان کشته و زخمی شده‌اند.

نخستین انفجار در حوالی مسجد مدینه در منطقه مستونگ ایالت بلوچستان پاکستان صورت گرفته است. گزارش‌ها حاکی از آن است که در نتیجه این انفجار دست‌کم ۵۷ نفر کشته و در حدود ۵۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

و اما دومین انفجار در یک مسجد در منطقه هانگوی ایالت خیبرپختونخوا در شمال غربی پاکستان با استفاده از دو بمب انجام شده است. بر بنیاد گزارش‌ها، در نتیجه این انفجار پنج نفر کشته و نزدیک به ۴۰ نفر دیگر زیر آوارها گیر مانده‌اند.

با این حال، شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی با نشر یک تصویر از وقوع این رویدادها نیز اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

در تصویری که آنان منتشر کرده، جمعیتی مشاهده می‌شوند که در حال تماشای دود و آتش ناشی از یک انفجار اند.

Facebook-Post / Archived-Post

یافته‌ها حاکی از آن است که این تصویر از انفجار ایالت بلوچستان پاکستان نیست؛ بلکه از یک رویداد انفجاری پیشین شهر کابل است.

بررسی واقعیت: یافته‌ها حاکی از آن است که این تصویر از انفجار ایالت بلوچستان پاکستان نیست؛ بلکه از یک رویداد انفجاری پیشین شهر کابل است.

این انفجار حوالی ساعت ۷:۳۰ صبح روز چهارشنبه، ۱۹ سنبله ۱۳۹۹ ه‍.ش برابر با ۹ سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی، در منطقه تایمنی از مربوطات ناحیه چهارم شهر کابل رخ داده بود. بر بنیاد این یافته‌ها، هدف این انفجار کاروان موترهای امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری وقت افغانستان بوده است.

خبرگزاری اناتولی و وبسایت (Tagesanzeiger.ch) این تصویر را در ۹ سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی منتشر کرده‌اند. هم‌زمان با نشر این تصویر از حمله به کاروان موترهای امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری وقت افغانستان گزارش شده است.

در گزارش آمده است که آقای صالح از یک سو قصد در کابل جان سالم به‌در برده است.

بر اساس گزارش‌های نشر شده، در نتیجه این رویداد انفجاری دست‌کم ده نفر کشته و به شمول آقای صالح چندین نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Tagesanzeiger.chAa.com.tr
Archived-LinkArchived-Link

نتیجه:

به‌دنبال وقوع حمله انتحاری روز جمعه ۲۹ سپتامبر، در ایالت بلوچستان پاکستان، یک تصویر قدیمی از یک رویداد انفجاری شهر کابل بازنشر شد. این انفجار در منطقه تایمنی از مربوطات ناحیه چهارم شهر کابل در ۹ سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی رخ داده بود.

Avatar

عنوان: در پی وقوع یک انفجار در بلوچستان پاکستان یک تصویر قدیمی از رویداد انفجاری شهر کابل بازنشر شد

بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Team

نتیجه: Misleading