
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی با نشر چندین قطعه تصویری که در آنها برخی از مردان مسلح مشاهده میشوند از تسلیم شدن بیش از ۳۰ عضو طالبان به جبهه مقاومت خبر دادهاند.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این خبر و تصویر نشان میدهد که کاربران همزمان با نشر یک خبر تایید نشده مبنی بر تسلیم شدن شماری از اعضای گروه طالبان به جبهه مقاومت، چندین قطعه تصویر قدیمی را نیز همهگانی کردهاند.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در ۹ جون ۲۰۲۲ میلادی از تسلیم شدن برخی از اعضای طالبان به جبهه مقاومت خبر دادهاند. به نقل از کاربران ۳۴ نفر از اعضای طالبان در ولایت فاریاب به جبهه مقاومت تسلیم شده و حمایت شانرا از آن جبهه اعلام کردهاند. کاربران همزمان با این خبر چندین قطعه تصویری که در آنها برخی از مردان مسلح مشاهده میشوند را نیز همهگانی کردهاند.

یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این خبر نشان میدهد که کاربران خبر تایید نشدهی مبنی بر تسلیم شدن برخی از اعضای گروه طالبان به جبهه مقاومت در ولایت فاریاب را منتشر کردهاند. بر اساس یافتههای بهدست آمده، هیچ منبع معتبر از تسلیم شدن افراد طالبان به جبهه مقاومت گزارش نداده است. در همین حال، کاربران برای اثبات این خبر هیچگونه شواهدی ارایه نکردهاند.
از سوی دیگر، یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به تصویرهای که همزمان با این خبر منتشر شدهاند حاکی از قدیمی بودن تصویرها است. بر اساس یافتههای بهدست آمده، این تصویرها در گذشته از سوی شماری از رسانهها و کاربران رسانههای اجتماعی منتشر شدهاند که در ادامهی این بررسی واقعیت به آنها پرداخته شده است.
تصویر اول: در اولین تصویر شماری از مردانی ملبس با کلاه پکول، چپن و موزه نظامی مشاهده میشوند و به نظر میرسد که با گلهای که در گردن آنان آویزان شده مورد تقدیر قرار گرفتهاند. در این تصویر همچنان چندین میل اسلحه نیز به چشم میخورد که در پیشروی آنان قرار داده شده است.
این تصویر را شماری از رسانهها در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی منتشر کردهاند. آنان همزمان با نشر این تصویر گزارش دادهاند که بیش از ۴۰ نفر از اعضای طالبان در ولایت تخار به نیروهای امنیتی حکومت پیشین افغانستان تسلیم شده بودند. به نقل از گزارشهای نشر شده، افراد تسلیم شده چندین میل جنگ افزار دست داشتهی شانرا نیز به نیروهای امنیتی حکومت پیشین واگذار کرده بودند.

دومین تصویر: در دومین تصویر گروهی از مردان مسلح همراه با یک عرداه موتری که در عقب آن پرچم سه رنگ افغانستان نصب شده است، مشاهده میشوند.
این تصویر را کاربری در ۱۶ جون ۲۰۱۸ میلادی در صفحهی توییترش منتشر کرده است. او همزمان با نشر این تصویر از آتشبس میان نیروهای امنیتی حکومت پیشین و طالبان در جریان روزهای عید نگاشته و گفته است که در برخی از ولایتها افغانستان هر دو طرف درگیر یکدیگر را به آغوش گرفته و عید مبارکی کردهاند.
سومین تصویر: در سومین تصویر یک گروه از مردانی مشاهده میشوند که در یک اتاق گردهم آمده و سلاحهای شانرا بر زمین نهادهاند.
این تصویر را وبسایت وزارت دفاع ملی افغانستان و روزنامه اطلاعاتروز در ۱۳ دلو ۱۳۹۸ هجریشمسی برابر با ۲ فبروری ۲۰۲۰ میلادی منتشر کردهاند. همزمان با نشر این تصویر گزارش شده است که ۲۹ طالب در ولسوالی چشت شریف ولایت هرات به نیروهای امنیتی حکومت پیشین افغانستان تسلیم شده بودند.

چهارمین تصویر: در چهارمین تصویر نیز گروهی از مردان مسلح با پرچم سه رنگ افغانستان مشاهده میشوند.
این تصویر را شماری از کاربران رسانههای اجتماعی در جولای ۲۰۲۱ میلادی منتشر کردهاند. کاربران همزمان با نشر این تصویر از پیوستن برخی از اعضای طالبان پس از کشتن چندین مشاور پاکستانی شان به صف حکومت پیشین افغانستان نگاشتهاند.

بر بنیاد یافتههای فاکتکریسیندو، خبر نشر شده مبنی بر تسلیم شدن برخی از افراد طالبان به جبهه مقاومت در ولایت فاریاب بیاساس است و هیچ منبع معتبر آن را نشر و تایید نکرده است. فاکتکریسیندو همچنان تایید میکند، تصویرهای که همزمان با این خبر نشر شدهاند نیز قدیمی بوده و این تصویرها در سالهای گذشته در صفحات وبسایتهای خبری و رسانههای اجتماعی بارگذاری شدهاند.

عنوان: همزمان با نشر خبر تایید نشدهی مبنی بر تسلیم شدن برخی از اعضای طالبان به جبهه مقاومت چندین قطعه تصویر قدیمی وایرال شد
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Misleading