
شماری از رسانهها و کاربران رسانههای اجتماعی خبری را مبنی بر کنارهگیری رییس جمهور افغانستان منتشر کردهاند. آنان گزارش دادهاند که وزیران دفاع و خارجه ایالات متحده آمریکا در گفتگوی تلفنی از محم اشرف غنی خواستهاند که برای برقراری آتشبس و تشکیل حکومت انتقالی کنار برود.
یافتههای فاکتکریسیندو(Factcrescendo) حاکی از آن است که این خبر از سوی شماری از رسانهها و مقامهای آمریکایی تکذیب شده است.
ادعا: شماری از رسانهها و کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان از کنارهگیری محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان خبر دادهاند. آنان با نشر این خبر گفتهاند که پنجشنبه شب، 12 آگست 2021 میلادی وزیران دفاع و خارجه ایالات متحده آمریکا در گفتگوی تلفنی با رییس جمهور غنی از وی خواستهاند که برای برقراری آتشبس و شکل گیری حکومت انتقالی از مقامش کنار برود. کاربران این خبر را از 13 آگست 2021 میلادی به اینسو همهگانی کردهاند.
بررسی واقعیت: یافتههای فاکتکریسیندو (Factcrescendo) نشان میدهد که خبر نشر مبنی بر کنارهگیری رییس جمهور افغانستان از سوی شماری از رسانهها و مقامهای حکومت آمریکا تکذیب شده است. سفارت آمریکا در پاسخ به فاکتکریسیندو با تکذیب این موضوع گفته است که ایالات متحده خواستار کنارهگیری رییس جمهور غنی نشده و خبرهای نشر شده مبنی بر تاکید ایالات متحده در خصوص کنارهگیری رییس جمهور غنی شایعه است. به نقل از این سفارت تصمیم انتخاب رهبری حکومت افغانستان با افغانها است.
از سوی دیگر در 13 آگست 2021 میلادی، بخش فارسی صدای آمریکا (VOA Persian) همچنان با نشر گزارشی گفته است که آمریکا خواستار کنارهگیری رییس جمهور افغانستان نشده است. بر اساس گزارش این رسانه وزیران خارجه و دفاع آمریکا در گفتگوی تلفنی با رییس جمهور غنی تاکید کردهاند که ایالات متحده آمریکا در حمایت از امنیت و ثبات افغانستان در مواجهه با خشونت طالبان پایبند میماند.
نتیجهگیری: ایالات متحده آمریکا کنارهگیری رییس جمهور افغانستان را درخواست نکرده است.
برچسبها: رییس جمهور غنی, استعفا, افغانستان

عنوان: حکومت آمریکا کنارهگیری محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان را درخواست نکرده است
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Misleading