شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی تصویر ساختمانی که در اسراییل موقعیت دارد را منتشر کردند. آنان با نشر تصویر نگاشته‌اند که این ساختمان در اثرحمله نیروهای فلسطینی تخریب شده است.

یافته‌های جستار ما نشان می‌دهد که تصویر قدیمی برجی که در شهر رمت‌گن، اسراییل موقعیت دارد سپس از ویرایش با ادعای دروغین منتشر شده است.

ادعا: در (20 می 2021)، کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصویری از یک ساختمان که در اسراییل موقعیت دارد را منتشر کردند. در تصویر مشاهده می‌شود که این ساختمان هدف حمله قرار گرفته و بیشترین نقاط آن تخریب شده است. کاربران با نشر این تصویر ادعا کرده‌اند که ساختمان در اثر حمله نیروهای فلسطینی تخریب و از بین برده شده است.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-21.05.2021-The Palestinian resistance has targeted Israel's great center, and has destroyed it.png

Facebook / Archived-Link

بررسی واقعیت: ما در رابطه به تصویر نشر شده با استفاده از ابزارهای جستجوی تصاویر تحقیق کردیم. یافته‌های ما نشان می‌دهد که تصویر نشر شده از سوی کاربران یک تصویر قدیمی بوده، ویرایش و جعل شده است. یافته‌های جستار ما در رابطه به ادعای نشر شده هم‌چنان نشان می‌دهد که تاکنون (21 می 2021)، گزارشی از منابع معتبر در پیوند به حمله نیروهای فلسطینی به برج مش‌آویو که در شهر رمت‌گن، اسراییل موقعیت دارد منتشر نشده است.

در (4 اپریل 2017) وبسایت گیزبیگین(gezbegen) هم‌زمان با نشر تصویر مشابه، معلوماتی را در مورد برج مش‌آویو نیز منتشر کرد. این وبسایت در اطلاعاتی که منتشر کرد، گفته است که برج مش‌آویو بلندترین ساختمان در اسراییل بوده و این برج دارای 68 طبقه است. به نقل از این اطلاعات، برج در منطقه‌ای تبادل الماس اسراییل(رمت‌گن) واقع شده است و این برج در مدت زمانی 5سال ساخته شد. براساس اطلاعات نشر شده مش‌آویو شمار زیادی از دفاتر و آپارتمان های خصوصی را در خود جا داده است.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-21.05.2021-Moshe Aviv Tower.png

Gezbegen / Archived-Link

ما هم‌چنان جزییات هردو تصویری که از سوی کاربران و وبسایت گیزبیگین(gezbegen) منتشر شده است را مقایسه کردیم. یافته‌های ما نشان می‌دهد که تصویر قدیمی برج مش‌آویو ویرایش و جعل شده است.

اگر به تصویرها دقت شود، مشابهت هردو تصویر واضح و روشن است و نخستین ممیزه آسمانی است که هردو دارای ابرهای مشابه است.

مورد بعدی سایه‌ای برج مش‌آویو است، در هردو تصویر مشاهده می‌شود که سایه‌ای ناشی از تابیدن آفتاب بر این برج تشکیل شده و این سایه بر ساختمان مجاور سمت چپ برج افتاده است و در هردو تصویر این سایه در عین موقعیت و اندازه قرار دارد.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-Copy of Horizontal Image Comparison.png

از سوی دیگر، تاکنون گزارشی از سوی منابع معتبر در پیوند به حمله نیروهای فلسطینی بر این برج نشر نشده است. براساس معلوماتی که در مورد این برج از سوی شماری از وبسایت‌ها منتشر شده است، بیشترین مراکز تجارتی، دفاتر و آپارتمان‌های خصوصی در این برج جاگزین شده‌اند. در صورت حمله بر این برج باید بیشترین تلفات انسانی از سوی رسانه‌ها گزارش می‌شد، در حالی‌که هیچ رسانه‌ای تاکنون(21 می 2021) در این مورد گزارش نداده است.

به نقل از وبسایت اسکای‌اسکرپرسنتر(skyscrapercenter) کار ساخت برج مش‌آویو از سال 1998میلادی آغاز و در سال 2001میلادی ختم شده است و شمار زیادی از آپارتمان‌های خصوصی و دفاتر در آن جا گرفته‌اند. براساس این اطلاعات مش‌آویو، نخستین برج بلند اسراییل در 68 طبقه ساخته شده در رده‌ای 596مین برج بلند دنیا و هم‌چنان در رده‌ای 87مین برج بلند در خاورمیانه قرار گرفته است.

C:-Users-Mujtaba Ali-Desktop-Moshe Aviv Tower.png

Skyscrapercenter / Archived-Link

نتیجه‌گیری: تصویر قدیمی برج مش‌آویو سپس از ویرایش و جعل با ادعای دروغین از سوی کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان منتشر شد.