هم‌زمان با همه‌گانی شدن تصویر جریان آتش‌سوزی مسجد لاسانگکورو در رسانه‌های اجتماعی اسراییل متهم به سوزاندن یک مسجد در فلسطین شد

False International

شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصویر مسجدی که آتش گرفته است را همه‌گانی کرده‌اند. آنان با نشر این تصویر ادعا کرده‌اند که حکومت اسراییل یک مسجد را در فلسطین به آتش کشیده است.

یافته‌های فاکت‌کریسیندو در پیوند به ادعا و تصویر نشر شده نشان می‌دهد که این خبر تاکنون از سوی رسانه‌های معتبر منتشر نشده و هم‌چنان کاربران تصویری از جریان آتش‌سوزی مسجد لاسانگکورو را منتشر کرده‌اند.

ادعا: شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی در افغانستان تصویری از جریان آتش‌سوزی یک مسجد را منتشر کرده‌اند. آنان هم‌زمان با نشر این تصویر ادعا کرده‌اند که حکومت اسراییل یک مسجد را در فلسطین به آتش کشیده است. این ادعا و تصویر در سال‌های گذشته نیز از سوی کاربران در رسانه‌های اجتماعی دست به دست شده است و اما به تازه‌گی در 24 نوامبر 2021 میلادی هم‌چنان در فضای رسانه‌های اجتماعی بازنشر شده است. 

C:\Users\Dell-Vio\Desktop\25.Nov.2021\The claim`s Screenshots.png

Facebook-PostFacebook-PostFacebook-PostFacebook-Post
Archived-LinkArchived-LinkArchived-LinkArchived-Link

بررسی واقعیت: یافته‌های فاکت‌کریسیندو با استفاده از موتورهای جستجوی تصاویر در پیوند به تصویر نشر شده نشان می‌دهد که کاربران تصویر جریان آتش‌سوزی مسجد جامع لاسانگکورو(Lasangkuru) را منتشر کرده‌اند. بر اساس این یافته‌ها مسجد جامع لاسانگکورو در روستای پینیکی(Peneki) و در منطقه تکالالا(Takkalalla) کشور اندونیزیا موقعیت داشته و این مسجد در سال 2015 میلادی به دلیل اتصال برق دچار آتش‌سوزی شده است.

وبسایت daerah.sindonews.com در 6 آپریل 2015 میلادی گزارشی را در پیوند به آتش‌سوزی در مسجد جامع لاسانگکورو(Lasangkuru) منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که مسجد لاسانگکورو(Lasangkuru) در روستای پینیکی(Peneki)، منطقه تکالالا(Takkalalla)، واجوریجینسی(Wajo Regency)، سولاوسی جنوبی(Sulawesi) به دلیل اتصال کوتاه جریان برق دچار آتش‌سوزی شده است. در این گزارش گفته شده که در پی این آتش‌سوزی تلفات انسانی گزارش نشده و اما این آتش‌سوزی بیش از چندین میلیون زیان مالی وارد کرده است. در گزارش این آتش‌سوزی خیلی قوی توصیف و گفته شده است که تا به خانه‌های اهالی روستا نیز گسترش یافته بود. 

C:\Users\Dell-Vio\Desktop\25.Nov.2021\First-Happened-Lasangkuru-Mosque-Burned.png

daerah.sindonews.com / Archived-Link

در 24 دسامبر 2016 میلادی وبسایت papuanews.org نیز با استناد از گزارش daerah.sindonews.com هم‌چنان تایید کرده که این تصویر از جریان آتش‌سوزی مسجد لاسانگکورو است. 

C:\Users\Dell-Vio\Desktop\25.Nov.2021\Another-Hoax-about-Papua-s-Mosque-Burned-Down-Papua-News.png

papuanews.org / Archived-Link

نتیجه‌گیری: کاربران رسانه‌های اجتماعی با نشر تصویری از جریان آتش‌سوزی مسجد لاسانگکورو اسراییل را متهم به آتش زدن یک مسجد در فلسطین کرده‌اند.

Avatar

عنوان: هم‌زمان با همه‌گانی شدن تصویر جریان آتش‌سوزی مسجد لاسانگکورو در رسانه‌های اجتماعی اسراییل متهم به سوزاندن یک مسجد در فلسطین شد

بررسی واقعیت توسط:  Fact Crescendo Team 

نتیجه: False

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *