
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی خبری را در پیوند به حرام بودن بیسکویتهای اوریو منتشر کردهاند. آنان مدعی اند که بیسکویت اوریو توسط شرکت فرانسوی موندلز تولید میشود. به نقل از کاربران در ترکیب بیسکویت اوریو از چربی خوک و الکل کار گرفته شده و استفاده آن برای مسلمانان حرام است. این ادعا از ۳۰ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی به اینسو در صفحات رسانههای اجتماعی منتشر شده است.

یافتههای ما در این زمینه نشان میدهد که محصولات اوریو متناسب به نیازمندیهای کشورها است. این شرکت اعلام کرده است که محصولات آن برای کشورهای آمریکایی و اروپایی حلال نیست. این شرکت برای متقاضایان اوریو توصیه کرده است که برای حصول اطمینان باید پیش از استفاده برچسبهای این محصول را بررسی کنند.
بررسی واقعیت: یافتههای ما در این زمینه نشان میدهد که محصولات اوریو متناسب به نیازمندیهای کشورها است. این شرکت اعلام کرده است که محصولات آن برای کشورهای آمریکایی و اروپایی حلال نیست. این شرکت برای متقاضایان اوریو توصیه کرده است که برای حصول اطمینان باید پیش از استفاده برچسبهای این محصول را بررسی کنند.
موضوع حلال و حرام بودن این بیسکویت پس از آن مطرح شد که صفحه توییتر اوریو در سال ۲۰۱۹ میلادی در پاسخ به سوال یکی از کاربران این پلتفرم گفته بود که بیسکویتهای اوریو حلال نیستند.
و اما صفحه توییتر اوریو در پاسخ به سوالهای سایر کاربران نیز گفته است که حلال و حرام بودن محصولات اوریو بستگی به کشورهای مصرف کننده دارد. در متنی که صفحه توییتر اوریو در پاسخ به سوال یکی از کاربران نگاشته شده، آمده است که بیسکویتهای اوریو در ایالات متحده و کانادا دارای گواهینامه حلال نیست. در ادامه همچنان گفته شده است که متقاضیان جهت حصول اطمینان از متناسب بودن ارویو با رژیم غذایی شان، برچسب این محصول را باید پیش از استفاده بررسی کنند.
از سوی دیگر، صفحه توییتر اوریو در پاسخ به سوال یکی از کاربران مسلمان توییتر گفته است که بیسکویتهای اوریو برای خاورمیانه، آفریقای شمالی و پاکستان بدون الکل و در مطابقت با الزامات قانونی محلی تولید شدهاند. در ادامه همچنان گفته شده است که این شرکت گواهینامه حلال را از مقامات مربوطه دریافت کرده است. این شرکت تایید کرده است که بیسکویتهای اوریو برای این مناطق در مطابقت با قوانین رژیم غذایی شریعت اسلامی تولید شدهاند.
وبسایت موندلز نیز موضوع حلال بودن محصولات اوریو را تایید کرده است. در یادداشتی که در این وبسایت منتشر شد، آمده است که این شرکت در زمینهی تولید بیسکویتهای اوریو، عواملی چون الزامهای غذایی مذهبی مانند حلال بودن را مدنظر میگیرد. در این یادداشت تصریح شده است که مصرف کنندهگان پیش از استفاده باید مواد تشکیل دهنده و برچسب این محصول را بررسی کنند تا مطمین شوند که این محصول در تناسب با رژیم غذایی آنان قرار دارد.

Mondelezinternational / Archived-Link
وبسایت اوریو در پاسخ به سوالات متداول مبنی بر حلال بودن بیسکویت اوریو نیز گفته است که این بیسکویتها برای اروپا دارای گواهینامه حلال نبوده و اما این محصولات در تضاد با رژیم غذایی مسلمانان نیز نیست.

محصولات اوریو برای نخستین بار در سال ۱۹۱۲ میلادی در ایالات متحده آمریکا عرضه شد و در حال حاضر برای بیش از صد کشور محصولاتش را به فروش میرساند.
خلاصه: یافتههای ما در پیوند به حلال یا حرام بودن بیسکویتهای اوریو نشان میدهد که این محصولات برای هرکشور متفاوت بوده و با در نظر داشت الزامهای غذایی کشورها تولید میشود. بر بنیاد یافتههای بهدست آمده، محصولات اوریو برای کشورهای آمریکایی و اروپای دارای گواهینامه حلال نیست.

عنوان: بیسکویت اوریو در مطابقت به الزامهای غذایی کشورها تولید میشود
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Misleading