
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی از معرفی شدن یازده نفر به نمایندهگی از حنیف اتمر برای گفتوگو با طالبان خبر دادهاند. در این خبر آمده است که فریدون مومند، نماینده پیشین در پارلمان افغانستان فهرست یازده نمایندهی آقای اتمر را به طالبان سپرده است.
یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این خبر حاکی از آن است که حنیف اتمر با نشر توییتی خبر نشر شده مبنی بر معرفی برخی از چهرهها به نمایندهگی از او برای گفتوگو با طالبان را رد کرده است. بر اساس یافتههای بهدست آمده، آقای اتمر بر گفتوگوهای بینالافغانی و اجماع ملی تاکید کرده و گفته است که او از چنین گفتوگوها استقبال میکند.
ادعا: شماری از کاربران رسانههای اجتماعی از ۱۷ جون ۲۰۲۲ میلادی به اینسو، از معرفی شدن یازده نفر به نمایندهگی از حنیف اتمر، سرپرست وزارت امور خارجه حکومت پیشین افغانستان برای گفتوگو با طالبان خبر دادهاند. در این خبر آمده است که فهرست یازده نمایندهی آقای اتمر را فریدون مومند، نماینده پیشین در پارلمان افغانستان به ملا کبیر، معاون رییس الوزرا و نیز به حمدالله وثیق، رییس استخبارات طالبان سپرده است.

شماری از کاربران رسانه توییتر نیز این خبر را از ۱۷ جون ۲۰۲۲ میلادی به اینسو منتشر کردهاند. آنان همچنان گفتهاند که یک فهرست یازده نفری برای گفتوگو با طالبان به نمایندهگی از حنیف اتمر توسط فریدون مومند به دو مقام طالبان سپرده شده است.
شمار دیگر از آن دسته توییتهای که همچنین این خبر را نشر کردهاند.

یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به این خبر حاکی از آن است که حنیف اتمر، سرپرست وزارت امور خارجه حکومت پیشین افغانستان با نشر توییتی خبر نشر شده مبنی بر معرفی برخی از چهرهها به نمایندهگی از خودش برای گفتوگو با طالبان را رد کرده است. بر اساس یافتههای بهدست آمده، آقای اتمر بر گفتوگوهای بینالافغانی و اجماع ملی تاکید کرده است.
در توییت آقای اتمر که در ۱۷ جون ۲۰۲۲ میلادی منتشر شد، آمده است: “خبری که در شبکههای اجتماعی مبنی بر معرفی فهرستی از سوی اینجانب برای گفتگوها به نشر رسیده، نادرست و عاری از حقیقت است“. در این یادداشت همچنان آمده است که رسیدن به صلح پایدار در افغانستان از طریق ایجاد یک نظام بر بنیاد اراده و رای مردم ممکن است. آقای اتمر لازمهی شکلگیری این گونهی از نظام را مذاکرات صادقانه بینالافغانی عنوان کرده و گفته است که توافق جمعی سیاسی در این زمینه نیازمند حمایت منطقه و جامعه بینالمللی است. در بخشی از این توییت نیز آمده است: “چنین مذاکرات باید با مشارکت، اجماع و مشروعیت ملی صورت گیرد، نه به صورت فردی و یا گروه محدود سیاسی“. آقای اتمر تاکید کرده است که او از این گونهی گفتوگوها برای صلح در افغانستان استقبال میکند.
از سوی دیگر یافتههای فاکتکریسیندو در پیوند به تصویری که همزمان با این خبر توسط یکی از کاربران توییتر منتشر شده است، نیز نشان میدهد که این تصویر از جریان عودت شماری از مقامهای حکومت پیشین افغانستان برداشته شده است. در این تصویر شماری از مقامهای حکومت پیشین افغانستان و نیز برخی از مقامهای طالبان در یکی از میدانهای هوایی افغانستان مشاهده میشوند. این تصویر را احمدالله وثیق، رییس گماشته شده طالبان برای رادیو و تلویزیون ملی افغانستان در ۱۸ جون ۲۰۲۲ میلادی، در صفحهی توییترش منتشر کرده است. او همزمان با نشر این تصویر از برگشت امیرزی سنگین، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت پیشین و نیز از برگشت جنت فهیم، رییس شرکت افغان تیلیکام در نتیجه تلاش کمیسیون ارتباط با شخصیتهای افغان به افغانستان خبر داده است.
بر بنیاد یافتههای فاکتکریسیندو، حنیف اتمر، سرپرست وزارت امور خارجه حکومت پیشین افغانستان خبرهای نشر شده مبنی بر فرستادن فهرست یازده نفر به نمایندهگی از خودش برای گفتوگو با طالبان را رد کرده است. بر اساس یافتههای بهدست آمده، آقای اتمر بر مذاکرات صادقانه بینالافغانی تاکید کرده است.

عنوان: حنیف اتمر خبر منتشر شده مبنی بر ارایه فهرست یازده نفر از نمایندههایش برای طالبان را نادرست عنوان کرد
بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Teamنتیجه: Missing Context