شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی با نشر یک ویدیو از شکنجه یک کودک در یکی از مدارس ولایت بغلان خبر داده‌اند. این ویدیو از داخل اتاق یک مدرسه برداشته شده و در آن کودکی مشاهده می‌شود که توسط آموزگارش مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

این ویدیو را صفحه ایکس روند سبز افغانستان در ۲۶ آگست ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرده است. در ادعای که هم‌زمان با این ویدیو منتشر شده، آمده است که این رویداد در یکی از مدارس دینی در دشت کیله‌گی از مربوطات ولسوالی دوشی ولایت بغلان اتفاق افتاده است. در این ادعا، از این مدرس به عنوان ملا سیف‌الدین فرزند امین‌الله نام برده و گفته شده است که او امام مدرسه حضرت نعمان در آن ولایت بوده است. این ادعا هم‌چنان تصریح کرده که این رویداد در تاریخ ۲۸ اسد ۱۴۰۳ه‍.ش رخ داده است.

به نقل از ادعای نشر شده، محمدطیب فرزند عزت‌الله، کودک شش ساله‌ای است که مورد شکنجه قرار گرفته است. او پس از آن مورد ضرب و شتم ملا سیف‌الدین گرفت که از دستورش مبنی بر جمع‌آوری نان و اعانه از خانه‌های مردم محل سر باز زده است.

یافته‌های به‌دست آمده در پیوند به این ویدیو حاکی از آن است که این کودک در یکی از مدارس بنگلادش مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

Archived-Post

این ویدیو پیش از این نیز همراه با ادعای لت و کوب یک کودک توسط یک از اعضای طالبان منتشر شده بود.

پیش‌تر، صفحه ایکس خبرگزاری مقاومت این ویدیو را در ۱۷ می ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرده است. در ادعای که هم‌زمان با این ویدیو منتشر شده، آمده است که یک ملای طالب کودکی را در یکی از مدرسه‌های جهادی این گروه به‌صورت بی‌رحمانه لت و کوب کرده است.

Archived-Post

راستی‌آزمایی: یافته‌های به‌دست آمده در پیوند به این ویدیو حاکی از آن است که این کودک در یکی از مدارس بنگلادش مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

بر اساس این یافته‌ها، یاسین اسم کودک ۸ ساله‌ای است که در ۹ مارچ ۲۰۲۱ میلادی، توسط مولانا یحیی در مدرسه مرکز اسلامی حافظیه در هاتزاری چیتاگونگ، بنگلادش مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

گزارش‌ها هم‌چنان می‌رسانند که مولانا یحیی پس از این رویداد از مدرسه طرد و روانه زندان شده است.

DhakatribuneThe dailystar
Archived-LinkArchived-Link

نتیجه: ویدیوی شکنجه یک کودک در بنگلادش به عنوان ویدیوی شکنجه کودک افغان منتشر شد. عامل این شکنجه مولانا یحیی، آموزگار مدرسه مرکز اسلامی حافظیه است.

Avatar

عنوان: شکنجه یک کودک در مدرسه؛ این ویدیو از مدرسه بغلان نه بلکه از یک مدرسه بنگلادش است

بررسی واقعیت توسط: Fact Crescendo Team

نتیجه: Misleading